Werkloos

Veranderingen als uw WW-uitkering voor 1 juli 2015 inging

Heeft u een WW-uitkering die inging voor 1 juli 2015? Dan veranderen voor u vanaf 1 oktober 2018 de regels voor de betaling en de berekening van uw WW-uitkering. Wij betalen uw uitkering voortaan per maand, nadat u de Inkomstenopgave op Mijn UWV heeft ingevuld. De Inkomstenopgave vult u altijd in. Als u wisselende inkomsten heeft, maar ook als u geen inkomsten heeft of als uw inkomsten iedere maand gelijk zijn.

De veranderingen gelden niet voor u als uw uitkering voor 1 oktober stopt.

Vanaf 1 oktober: betaling WW per maand

Vanaf 1 oktober ontvangt u uw WW-uitkering per maand in plaats van per 4 weken. Dat betekent dat wij uw uitkering voortaan berekenen over 21,75 uitkeringsdagen, in plaats van over 20 uitkeringsdagen. Begin oktober krijgt u van ons een brief waarin we uitleggen wat dat betekent voor uw dagloon en uw maandloon.

Vanaf 1 november: Inkomstenopgave invullen

Op 1 november staat uw Inkomstenopgave voor het eerst klaar op Mijn UWV. Hierop vult u in wat u in oktober aan inkomsten heeft gehad. Als u geen inkomsten had, geeft u dit ook door met de Inkomstenopgave.

De Inkomstenopgave staat altijd vanaf de eerste van de volgende maand voor u klaar. U heeft dan de hele maand de tijd om deze in te vullen. Let wel op: wij kunnen uw uitkering pas betalen nadat wij uw Inkomstenopgave hebben ontvangen. Dat doen we uiterlijk binnen 10 kalenderdagen. Het kan dan nog tot 3 werkdagen duren voor de bank uw geld heeft bijgeschreven op uw rekening.

Op de pagina Invullen Inkomstenopgave leest u meer en kunt u de video’s bekijken waarin u uitleg krijgt over hoe u de Inkomstenopgave invult.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten