Om een WW-uitkering te krijgen, is het belangrijk dat u actief naar nieuw werk zoekt. Dat doet u vanaf het moment dat u de uitkering aanvraagt, ook wanneer u op dat moment nog werk heeft. U bent zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar werk.

Meestal maakt u afspraken met uw adviseur werk over hoe vaak u gaat solliciteren of u ontvangt hiervoor een taak in uw Werkmap.

Heeft u geen afspraken gemaakt over het aantal sollicitaties? Zorg dan dat u minimaal 4 keer per 4 weken solliciteert. U bent ook verplicht te solliciteren op de vacatures die uw adviseur werk u toestuurt.

De adviseur vraagt u regelmatig bewijzen te laten zien van uw sollicitatieactiviteiten. Bewaar daarom de kopie├źn van uw sollicitatiebrieven en uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken of testen minimaal 2 jaar.

Op werk.nl vindt u diensten en middelen die u helpen bij het vinden van werk. U kunt vacatures zoeken op werk.nl en uw cv in de Werkmap plaatsen. U bent dan meteen vindbaar voor werkgevers. Ook als u geen uitkering ontvangt, kunt u hier gebruik van maken. Kijk voor meer informatie op Dienstverlening bij een WW-uitkering.

Wat gebeurt er als ik niet voldoende solliciteer of mijn sollicitatieactiviteiten niet op tijd doorgeef?

Wij controleren of u zich aan uw plichten houdt. Solliciteert u niet genoeg of geeft u uw sollicitatieactiviteiten niet op tijd door? Dan kan dat gevolgen hebben voor uw WW-uitkering. U kunt dan tijdelijk minder of geen uitkering krijgen.