Mijn plichten met een WW-uitkering

Kom naar afspraken bij UWV

Als u een WW-uitkering aanvraagt of heeft, kunnen wij u oproepen voor een afspraak met een adviseur werk. U ontvangt de uitnodiging voor dat gesprek via een bericht in uw Werkmap of per post. In de uitnodiging leest u waar, wanneer en met wie u de afspraak heeft. U bent verplicht om te komen op deze afspraak. Ook moet u tijdens de afspraak op alle gestelde vragen antwoord geven.

Heeft u zelf een afspraak met UWV gemaakt? Gaat u bijvoorbeeld een workshop volgen? Ook dan bent u verplicht om op deze afspraak te komen.

Kan ik mijn afspraak met de adviseur werk verzetten of afzeggen?

U kunt een afspraak alleen verzetten of afzeggen met een geldige reden. Kunt u niet komen naar de afspraak met de adviseur werk en wilt u een nieuwe afspraak maken? Stuur dan een bericht naar uw adviseur werk via uw Werkmap. In uw bericht geeft u aan waarom u niet naar de afspraak kunt komen. De adviseur werk beoordeelt of de reden die u opgeeft, geldig is. 

Heeft u geen geldige reden? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw uitkering. Heeft u een geldige reden? Dan probeert uw adviseur werk een nieuwe afspraak voor u te maken binnen 2 weken na de datum van de oude afspraak. 

Zijn er in deze 2 weken momenten waarop u niet kunt? Geef dit dan ook door in uw bericht. Uw adviseur werk maakt dan een nieuwe afspraak op een moment dat u wel kunt.

Bericht doorgeven via de Werkmap

Wat gebeurt er als ik niet op een afspraak kom?

Als u niet op een afspraak komt en u heeft daarvoor geen geldige reden, krijgt u tijdelijk minder WW-uitkering. Laat u in de werkmap ook geen sollicitatie activiteiten zien? Dan gaan wij ervan uit dat u niet meer beschikbaar bent voor werk. Wij stoppen dan de betaling van uw WW-uitkering.