Mijn plichten met een WW-uitkering

Kom naar afspraken bij UWV

Als u een WW-uitkering aanvraagt of heeft, kunnen wij u oproepen voor een afspraak met een adviseur werk. U ontvangt de uitnodiging voor dat gesprek via een bericht in uw Werkmap of per post. In de uitnodiging leest u waar, wanneer en met wie u de afspraak heeft. U bent verplicht om te komen op deze afspraak. Ook moet u tijdens de afspraak op alle gestelde vragen antwoord geven.

Heeft u zelf een afspraak met UWV gemaakt? Gaat u bijvoorbeeld een workshop volgen? Ook dan bent u verplicht om op deze afspraak te komen.

Kan ik mijn afspraak verzetten?

U kunt een afspraak alleen verzetten met een geldige reden. Doe via de Werkmap een verzoek aan de adviseur werk voor een nieuwe afspraak. Vermeld hierbij de reden waarom u niet op de afspraak kunt komen. De adviseur werk beoordeelt of de reden die u opgeeft, geldig is. Heeft u geen geldige reden? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw uitkering.

Wat gebeurt er als ik niet op een afspraak kom?

Als u niet op een afspraak komt en u heeft daarvoor geen geldige reden, krijgt u tijdelijk minder WW-uitkering. Laat u in de werkmap ook geen sollicitatie activiteiten zien? Dan gaan wij ervan uit dat u niet meer beschikbaar bent voor werk. Wij stoppen dan de betaling van uw WW-uitkering.