Verandert er iets in uw situatie? Dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte of duur van uw uitkering. U bent daarom verplicht deze informatie aan ons door te geven.

U moet de volgende wijzigingen doorgeven:

Hoe geef ik een wijziging door?

Met de Keuzehulp: Hoe geef ik wijzigingen door in de WW ziet u hoe u een wijziging aan ons doorgeeft. Ook ziet u per wijziging op welk moment u dat moet doen.
De meeste wijzigingen moet u uiterlijk binnen 1 week doorgeven nadat dit bij u bekend was (of had kunnen zijn).

Voorkom vervelende situaties

Als u veranderingen in uw situatie niet, of niet op tijd doorgeeft, heeft dat gevolgen voor uw WW-uitkering. U krijgt dan tijdelijk minder of geen uitkering en/of een boete. Als u te veel uitkering heeft ontvangen, moet u dat bedrag terugbetalen. Houdt u bewust informatie achter? Dan kan UWV besluiten hiervan aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie. Voorkom vervelende situaties en geef uw wijzigingen daarom meteen door. En in ieder geval binnen de juiste termijn.

Heeft u een toeslag van UWV?

Ontvangt u een WW-uitkering én een toeslag van UWV? Dan zijn er extra wijzigingen die u aan ons moet doorgeven.

Wat gebeurt er als ik een wijziging niet doorgeef?

Wij controleren of u zich aan uw plichten houdt.

  • Geeft u niet de juiste informatie aan ons door?
  • Is uw informatie niet volledig?
  • Verandert er iets in uw situatie? En heeft u dit niet binnen de geldige termijn gemeld bij UWV?

Dan krijgt u tijdelijk minder of geen uitkering en/of een boete. Als u te veel WW-uitkering ontving, dan moet u, naast de boete, dat bedrag terugbetalen. Houdt u bewust informatie achter? Dan kan UWV besluiten hiervan aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie.