Wijzigingen doorgeven

Ik wil de betaling van mijn uitkering stopzetten

Ik ben voor (bijna) hetzelfde aantal uren aan het werk

Gaat u werken voor (bijna) hetzelfde aantal uren als het aantal uren waarop uw WW-uitkering is gebaseerd? Dan kunt u uw WW-uitkering stopzetten als u aan de volgende 3 voorwaarden voldoet:

  • U werkt of gaat werken in loondienst.
  • U verdient minder dan 87,5% van het WW-maandloon.
  • U bent minder uren gaan werken en het verschil met het aantal uren waarop uw WW-uitkering is gebaseerd, is minder dan 5 uur. Of u werkt meer of hetzelfde aantal uren.
Rekenvoorbeeld

Stel: uw WW-maandloon is 2.000 euro per maand. Uw WW-uitkering is gebaseerd op 32 uur per week.
En u gaat dan weer werken voor 30 uur per week. Het urenverschil met het aantal uren waarop uw WW-uitkering is gebaseerd, is 2. U verdient 1.500 euro per maand. Dat is 75% van uw WW-maandloon, dus minder dan 87,5%. U voldoet dan aan alle voorwaarden. U kunt uw WW-uitkering stopzetten.

Let op: gaat u meer dan 87,5% van uw WW-maandloon verdienen? Dan hoeft u niet aan ons door te geven dat u uw WW-uitkering wilt stopzetten. Geef dan alleen door dat u weer gaat werken. Wij sturen u een bevestiging per brief dat uw uitkering wordt stopgezet.

Doorgeven via het Wijzigingsformulier

Voldoet u aan alle voorwaarden en wilt u uw WW-uitkering stopzetten? Dan geeft u dit aan ons door met het Wijzigingsformulier WW. Wij bellen u dan binnen 1 week op om de gevolgen uit te leggen en de beÃĢindigingsdatum met u af te spreken.

Na het stopzetten

Als u uw WW-uitkering stopzet, heeft u geen WW-plichten meer vanaf het moment dat uw uitkering stopt. Vul nog wel de Inkomstenopgave in en stuur deze aan ons op.

Invullen Wijzigingsformulier

Wilt u binnen 6 maanden weer een WW-uitkering? Dan kunt u ons vragen om uw WW-uitkering voort te zetten. Wij verlengen de duur van uw WW-uitkering dan met de periode waarin u geen WW-uitkering kreeg. Na die 6 maanden kunt u uw WW-uitkering niet meer voortzetten.

Gaat u daarna minder uren werken of minder verdienen? En heeft u in 26 weken gewerkt? Dan kunt u een nieuwe WW-uitkering aanvragen.