Wijzigingen doorgeven

Ik wil de betaling van mijn uitkering stopzetten

Ik ben voor (bijna) hetzelfde aantal uren aan het werk

Gaat u werken voor (bijna) hetzelfde aantal uren als het aantal uren waarop uw WW-uitkering is gebaseerd? Dan kunt u vanaf 1 april 2018 uw WW-uitkering stopzetten als voor u het volgende geldt:

  • U bent voor (bijna) hetzelfde aantal uren aan het werk als het aantal uren waarvoor u werkloos werd. Het verschil is 0 of minder dan 5 uur.¬†
  • U verdient minder dan 87,5% van het WW-maandloon.

Voldoet u aan beide voorwaarden en wilt u uw WW-uitkering stopzetten? Dan geeft u dit aan ons door met het Wijzigingsformulier WW. Wij bellen u dan om de gevolgen uit te leggen en de be√ęindigingsdatum met u af te spreken.

Invullen Wijzigingsformulier

Als u uw WW-uitkering stopzet, heeft u geen WW-plichten meer vanaf het moment dat uw uitkering stopt. Het is wel belangrijk dat u uw Inkomstenopgave nog invult en aan ons opstuurt.

Wilt u binnen 6 maanden weer een WW-uitkering? Dan kunt u ons vragen om uw WW-uitkering voort te zetten. Wij verlengen de duur van uw WW-uitkering dan met de periode waarin u geen WW-uitkering kreeg. Na die 6 maanden kunt u uw WW-uitkering niet meer voortzetten.

Gaat u daarna minder uren werken of minder verdienen? En heeft u in 26 weken gewerkt? Dan kunt u een nieuwe WW-uitkering aanvragen.