Wijzigingen in mijn situatie

Ik wil de betaling van mijn uitkering stopzetten

U kunt de betaling van uw uitkering zelf stopzetten, maar uw recht op WW loopt door. Wilt u de betaling van uw uitkering later weer voortzetten? Dan heeft u misschien geen recht meer op WW, omdat de maximale duur van uw recht op een WW-uitkering is bereikt. Dit is wettelijk zo bepaald. U kunt uw recht op een WW-uitkering dus niet stopzetten en opsparen om later weer te gebruiken.

Voorbeeld als u uw uitkering stopzet

U wilt de betaling van uw uitkering stopzetten per 1 augustus. U heeft recht op een WW-uitkering tot en met 31 oktober. Wilt u de betaling van uw uitkering vanaf 1 november weer voortzetten? Dan kan dit dus niet meer. Uw recht is namelijk geëindigd omdat de maximale duur van uw recht op WW is bereikt.

Wilt u de betaling van uw WW-uitkering stoppen? Neem contact op met UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact.

Let op: gaat u (gedeeltelijk) werken? Dan hoeft u uw WW-uitkering niet zelf stop te zetten. Vul de rubriek ‘Verandering in uw werksituatie’ in op het Wijzigingsformulier WW. Houd er rekening mee dat u uw Inkomstenopgave moet blijven invullen. Op basis van uw Inkomstenopgave bekijken wij of u nog recht heeft op een (aanvullende) WW-uitkering.