Bent u (tijdelijk) minder beschikbaar voor werk? Dan geeft u dit door aan de adviseur werk via De Werkmap of via Mijn Werkmapberichten op Mijn UWV. Dit kan als u minder uur wilt werken dan het aantal uur waarop uw WW-uitkering is gebaseerd. Houd er rekening mee dat uw uitkering dan ook lager wordt.

Bent u volledig aan het werk en ontvangt u daarnaast ook nog een aanvullende uitkering? Dan kunt u zich niet voor minder uur beschikbaar stellen. U werkt dan namelijk al evenveel als, of meer uren dan het aantal uur waarop uw WW-uitkering gebaseerd is.

Gevolgen voor uw WW-uitkering

Als u minder beschikbaar bent voor werk dan wordt uw uitkering lager. Wij berekenen dan een fictief inkomen over de uren waarvoor u niet meer beschikbaar bent.

We berekenen dit fictieve inkomen op basis van uw dagloon. En verrekenen dit met uw WW-uitkering. Is uw fictief inkomen hierdoor 87,5% of meer van het maandloon van uw WW-uitkering? Dan eindigt uw uitkering.

Herleving uitkering

Bent u binnen 6 maanden weer voor meer uren beschikbaar? Dan kan uw uitkering misschien weer worden voortgezet. Dit noemen wij herleven.

Heeft u inkomsten uit werk en een fictief inkomen omdat u zich niet meer beschikbaar stelt? En zijn uw inkomsten 87,5% of meer van het maandloon van uw WW-uitkering? Dan beëindigen wij uw WW-uitkering. Bent u daarna weer voor meer uren beschikbaar? U kunt uw uitkering dan ook ná 6 maanden misschien laten voortzetten.