Een WW-uitkering en werken

Uw WW-uitkering berekenen als u inkomsten heeft

Gaat u naast uw WW-uitkering bijverdienen? U gaat er dan meestal financieel op vooruit. Wij verrekenen namelijk maar een deel van uw inkomsten uit dienstverband met uw WW-maandloon. U vindt uw WW-maandloon in de brief waarin staat dat u een WW-uitkering krijgt (de beslissingsbrief). Gaat u als zelfstandige werken? Dan doen wij dit met uw fictieve inkomen.

Zo berekenen wij uw WW-uitkering als u inkomsten heeft:

  • De inkomsten die u naast uw uitkering verdient, trekken wij af van uw WW-maandloon.
  • De eerste 2 maanden is uw WW-uitkering 75% van het bedrag dat overblijft. Daarna is dit 70%.

Werkt u naast uw WW-uitkering? Dan houdt u financieel meestal meer over dan wanneer u alleen een WW-uitkering krijgt.

Let op: worden uw inkomsten uit werk meer dan 87,5% van het WW-maandloon? Dan stopt uw uitkering. De Rekenhulp WW met inkomsten geeft u een schatting van de hoogte van uw uitkering als u weer gaat werken. Of als u meer of minder gaat werken.

Minder uren werken

Gaat u minder uren werken? Geef dat dan aan ons door met het wijzigingsformulier. Als uw inkomsten lager worden doordat u minder uren werkt, vullen wij uw WW-uitkering weer aan.

Let op: heeft u 26 weken gewerkt en gaat u dan minder werken? Dan heeft u misschien een nieuw WW-recht opgebouwd. U kunt dan naast uw bestaande uitkering een nieuwe WW-uitkering aanvragen.

Uw WW-uitkering en vakantiegeld

Wij tellen iedere maand 8% vakantiegeld bij uw inkomsten op. Wordt uw vakantiegeld betaald? Dan trekken wij dit niet af van uw WW-uitkering. Krijgt u elke maand salaris inclusief vakantiegeld betaald? Dan verhogen wij uw inkomsten niet met 8%.

Lees meer op Vakantiegeld en een WW-uitkering.