Een WW-uitkering en werken

U gaat naast uw WW-uitkering werken in loondienst of als zelfstandige. Of u doet een betaalde klus voor iemand. U verdient dan gedeeltelijk uw inkomsten weer zelf en u vergroot uw kansen op de arbeidsmarkt. U gaat er meestal ook financieel op vooruit omdat we maar een deel van uw inkomsten met uw uitkering verrekenen.

Wilt u weten welke invloed dit heeft op uw uitkering? Dan heeft u uw WW-maandloon nodig. Dit maandloon staat in uw beslissingsbrief.

Wanneer stopt UWV mijn uitkering of kan ik zelf mijn uitkering stopzetten?

  1. U verdient bij een werkgever meer dan 87,5% van uw WW-maandloon. Dan stoppen wij uw WW-uitkering. Het is daarvoor belangrijk dat u altijd doorgeeft dat u werk heeft gevonden via het Wijzigingsformulier. Daarnaast is er nog een aantal belangrijke zaken waar u aan moet denken. Lees daar meer over op Ik heb een nieuwe baan gevonden.
  2. U verdient bij een werkgever 87,5% van uw WW-maandloon of minder. En u werkt voor (bijna) hetzelfde aantal uren als het aantal waarop uw WW is gebaseerd. Dan kunt u misschien uw WW-uitkering zelf stopzetten.

Wanneer kan ik een aanvullende uitkering krijgen?

  1. U doet af en toe een betaalde klus voor een ander.
  2. U verdient bij een werkgever 87,5% van uw WW-maandloon of minder. U krijgt dan een aanvullende uitkering naast uw baan.
  3. U heeft wisselende inkomsten of u doet kortdurend (seizoens)werk. En uw inkomsten komen eenmalig boven de 87,5%. Dan beƫindigen wij uw uitkering niet meteen.

Wilt u weten wat er met uw uitkering gebeurt als u als zelfstandige gaat werken? Kijk dan op Bedrijf starten met een WW-uitkering.

Bedrijf starten met een WW-uitkering

Wilt u een eigen bedrijf starten of beginnen als zelfstandige? Dan kan UWV u hierbij helpen. Meer informatie hierover vindt u op Bedrijf starten met een WW-uitkering.

U kunt u zich dan ook bij ons verzekeren tegen verlies van inkomsten door ziekte en arbeidsongeschiktheid. Wij accepteren u als verzekerde zonder medische keuring.