Een opleiding volgen naast mijn WW-uitkering

Een nieuwe opleiding kan u misschien helpen een baan te vinden die bij u past. Uw adviseur werk denkt hierover graag met u mee. Samen bekijkt u welke mogelijkheden voor een opleiding er voor u zijn. Ook onderzoekt u met de adviseur of een opleiding uw kansen op een baan vergroot.

Ik heb een opleiding gevonden die ik wil volgen tijdens mijn WW

Heeft u een opleiding gevonden die u wilt volgen tijdens uw WW-uitkering? Stuur ons dan een bericht via de Werkmap of een Werkmapbericht via Mijn UWV. Geef daarin aan dat u een opleiding wilt gaan volgen. Geef ook de naam van de opleiding door en hoelang de opleiding duurt. Uw adviseur werk neemt daarna contact met u op en bespreekt dit verder met u.

Ik schrijf me in voor een opleiding tijdens mijn WW

Schrijft u zich na het gesprek met de adviseur in voor een opleiding? Geef dit dan ook via de Werkmap of via een Werkmapbericht op Mijn UWV aan ons door.

Moet ik solliciteren tijdens mijn opleiding?

Is de opleiding nodig om uw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten? Dan kunt u aan uw adviseur werk vragen om een tijdelijke vrijstelling van uw sollicitatieplicht. U hoeft dan tijdens uw opleiding niet te solliciteren.

Wilt u een opleiding volgen die niet nodig is om ander werk te vinden? Dan mag u de opleiding wel volgen, maar moet u blijven solliciteren tijdens uw opleiding. Ook blijft u volledig beschikbaar voor werk. En u moet passend werk accepteren als u dat krijgt aangeboden, ook als u daarvoor uw opleiding (tijdelijk) moet stopzetten.

Trainingen en cursussen

Naast het volgen van een opleiding kunt u zich ook verder ontwikkelen door het volgen van (online) trainingen en cursussen. Of door het bekijken van webinars.