Een (nieuwe) opleiding kan u misschien helpen een baan te vinden die bij u past. U kunt dit bespreken met uw adviseur werk. Hij kan u helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Wij geven u op werk.nl ook adviezen om uzelf verder te ontwikkelen.

Ik heb een opleiding gevonden die ik wil volgen tijdens mijn WW

Heeft u een opleiding gevonden die u wilt volgen tijdens uw WW-uitkering? Stuur ons danĀ een Werkmapbericht via Mijn UWV. In dit bericht zet u:

  • De naam van de opleiding.
  • De naam van het opleidingsinstituut.
  • Hoelang de opleiding duurt.

Uw adviseur werk neemt daarna contact met u op en bespreekt dit verder met u.

Ik schrijf me in voor een opleiding tijdens mijn WW

Schrijft u zich na het gesprek met de adviseur in voor een opleiding? Geef dit dan via een Werkmapbericht op Mijn UWV aan ons door.

Moet ik solliciteren tijdens mijn opleiding?

Als de opleiding uw kansen op werk vergroot, dan kunt u misschien vrijstelling van de sollicitatieplicht krijgen. U bespreekt dit met uw adviseur werk. De vrijstelling geldt dan voor zolang de opleiding duurt.

Wilt u een opleiding volgen die niet nodig is om ander werk te vinden? Dan mag u de opleiding wel volgen, maar moet u blijven solliciteren tijdens uw opleiding. Ook blijft u volledig beschikbaar voor werk. En u moet passend werk accepteren als u dat krijgt aangeboden. Ook als u daarvoor uw opleiding (tijdelijk) moet stopzetten.

Trainingen en cursussen

Naast het volgen van een opleiding kunt u zich ook verder ontwikkelen door het volgen van (online) trainingen en cursussen. Of door het bekijken van webinars.