Inkomstenopgave invullen

U stuurt maandelijks het formulier 'Inkomstenopgave' aan ons op, waarmee u uw inkomsten van de maand daarvoor doorgeeft. Ook als u geen inkomsten had, stuurt u de Inkomstenopgave op. Op basis van uw inkomsten berekenen wij de hoogte van uw uitkering. 

Uw Inkomstenopgave staat voor u klaar als de maand is afgelopen.

Invullen Inkomstenopgave

Vooraf ingevuld

Het kan gebeuren dat u een ander bedrag aan inkomsten doorgeeft dan uw werkgever. Hierdoor loopt u het risico dat u te veel of te weinig uitkering ontvangt. Dit wordt later weer verrekend met uw uitkering. Wilt u zeker weten dat u de Inkomstenopgave in één keer goed opstuurt? Wacht dan tot uw werkgever uw inkomsten heeft doorgegeven. U hoeft uw inkomsten dan alleen te controleren en te bevestigen.

Heeft u toch een fout gemaakt?

Als u de Inkomstenopgave nog niet heeft verstuurd, kunt u alle invulvelden nog aanpassen. Heeft u een fout gemaakt en hebben wij uw uitkering al betaald? Geef dan in de Inkomstenopgave van de volgende maand aan wat het bedrag wel had moeten zijn. Geef ook aan waarom het bedrag verschilt. Wij verrekenen dit dan de volgende maand met uw WW-uitkering. 

Meer informatie vindt u bij Inkomstenopgave en WW-uitkering of bekijk een van deze video’s: