U geeft uw inkomsten door met de Inkomstenopgave op Mijn UWV of via de UWV-app:

Invullen Inkomstenopgave via Mijn UWV Bekijk de voordelen van uw Inkomstenopgave invullen via de UWV-app

Uw Inkomstenopgave staat voor u klaar als de maand is afgelopen. Eerder kunt u de opgave niet bekijken en invullen.

Nadat u de Inkomstenopgave heeft ingevuld, ziet u op uw scherm een bevestiging dat de Inkomstenopgave is verstuurd. U krijgt ook nog een ontvangstbevestiging via e-mail.

Inkomsten vooraf ingevuld

Heeft u inkomsten uit dienstverband? Dan geeft uw werkgever uw gegevens via de Belastingdienst aan ons door. Het kan gebeuren dat u een ander bedrag aan inkomsten doorgeeft dan uw werkgever. Hierdoor loopt u het risico dat u te veel of te weinig uitkering ontvangt. Dit wordt later weer verrekend met uw uitkering.

Wilt u zeker weten dat u de Inkomstenopgave in 1 keer goed invult? Wacht dan tot uw werkgever uw inkomsten heeft doorgegeven. Op uw Inkomstenopgave is uw sv-loon dan al ingevuld. U hoeft de bedragen alleen nog na te kijken en te bevestigen. Bent u het niet eens met wat uw werkgever heeft doorgegeven? Dan kunt u het bedrag aanpassen en een toelichting geven.

U kunt direct een notificatie ontvangen via e-mail of sms, als uw inkomsten bij ons bekend zijn. Schakel hiervoor notificaties in onder ‘Mijn Gegevens’ op Mijn UWV.

Heeft u een fout gemaakt?

Een fout maken kan gebeuren. Als u de Inkomstenopgave nog niet heeft verstuurd, kunt u alle invulvelden nog aanpassen.
Heeft u uw Inkomstenopgaven al verstuurd? En hebben wij uw WW-uitkering nog niet betaald? Neem dan contact met ons op via UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact. Als u belt, houd dan uw burgerservicenummer bij de hand. Wij kunnen u dan sneller helpen.

Als wij de WW-uitkering al wel hebben betaald, dan kunt u de volgende maand aangeven welk bedrag juist is. Dit doet u bij ‘Controle van uw inkomsten’ op de Inkomstenopgave via Mijn UWV of in de UWV-app. Geef daar ook aan waarom het bedrag verschilt. Wij zorgen er dan voor dat u het juiste bedrag aan WW-uitkering ontvangt.

Bent u vergeten inkomsten door te geven? En staat het bedrag in de volgende maand ook niet bij ‘Controle van uw inkomsten’? Dan kunt u dit niet zelf aanpassen. Geef via ‘Mijn Berichten’ op Mijn UWV door wat het bedrag wel had moeten zijn.

Zien wij een verschil in de inkomstengegevens van u en van uw werkgever? Dan verschijnt op Mijn UWV de button ‘Controle Inkomsten eerdere maand(en)’. Daarmee controleert u uw inkomstengegevens van eerdere maanden.

Het bedrag dat u te veel of te weinig heeft gekregen, verrekenen wij dan de volgende maand met uw WW-uitkering.