Werk zoeken

Om een WW-uitkering te krijgen, is het belangrijk dat u actief naar nieuw werk zoekt. Dat doet u vanaf het moment dat u de uitkering aanvraagt, ook wanneer u op dat moment nog werk heeft. U bent zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar werk, maar UWV helpt u er op verschillende manieren bij.

Uw sollicitatieactiviteiten

U ontvangt een taak in uw Werkmap, of u maakt afspraken met de adviseur werk over het aantal sollicitaties.

Heeft u geen afspraken gemaakt over het aantal sollicitaties met de adviseur werk? Dan moet u minimaal 4 keer per 4 weken solliciteren. In uw Werkmap ziet u bij de sollicitatietaak wanneer u deze activiteiten moet doorgeven. Geeft u ze niet op tijd door? Dan heeft dit gevolgen voor uw uitkering.

De adviseur werk zal u regelmatig om bewijzen vragen. Bewaar daarom de kopie├źn van uw sollicitatiebrieven en uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken of testen minimaal 2 jaar.

UWV helpt bij het vinden van werk

UWV ondersteunt iedereen die op zoek is naar werk. Op werk.nl vindt u diensten en middelen die u helpen bij het vinden van werk. Ook als u geen uitkering ontvangt, kunt u hier gebruik van maken. Kijk voor meer informatie op Dienstverlening bij een WW-uitkering.

Werk.nl en de Werkmap

Ontvangt u een uitkering? Dan heeft u met uw DigiD ook toegang tot de Werkmap. De Werkmap is uw beveiligde en persoonlijke omgeving op werk.nl. Daar kunt u uw cv plaatsen en ontvangt u berichten, taken en tips van UWV. U kunt hier ook zelf berichten versturen en uw sollicitatieactiviteiten doorgeven.

U kunt ook vacatures zoeken via werk.nl. Soms sturen wij u vacatures via de Werkmap. Op die vacatures bent u verplicht te solliciteren.

Wilt u meer uitleg over uw Werkmap? Of uitleg waarmee u sneller informatie vindt op werk.nl? Kijk dan hoe u hulp kunt krijgen op een UWV-vestiging bij u in de buurt.

Trainingen en tests

Op werk.nl staan ook trainingen en tests. De trainingen zijn niet verplicht, maar wel aan te raden. Ze helpen u bijvoorbeeld een goede sollicitatiebrief te schrijven, te netwerken of te onderzoeken welke beroepen bij u passen.

Daarnaast kunt u in uw Werkmap uitnodigingen krijgen voor een gesprek of workshop op de vestiging.