Werk zoeken

Het is belangrijk dat u actief zoekt naar werk. Dat doet u vanaf het moment dat u de uitkering aanvraagt. Ook als u op dat moment nog werk heeft. U bent zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar werk. UWV helpt u daarbij op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via de tips en hulpmiddelen op werk.nl, of met een persoonlijk gesprek op het Werkplein of de UWV-vestiging bij u in de buurt.

Ondersteuning via werk.nl

Op werk.nl kunt u:

  • Een vacaturebank met duizenden vacatures bekijken.
  • Een werk.nl-cv aanmaken.
  • Online trainingen en webinars volgen volgen om uzelf verder te ontwikkelen.
  • Allerlei tests doen om uw professionele profiel te ontdekken.
  • Artikelen lezen met tips en inspiratie om werk te vinden.
  • Informatie krijgen over beroepen waar veel werk in te vinden is.

Webinars

Via werk.nl kunt u gratis Webinars volgen. Dit zijn korte online presentaties over speciale onderwerpen. U leert bijvoorbeeld hoe u een sollicitatiegesprek voert. Of hoe u een netwerk opbouwt.

Cv-kaart

Nadat u uw cv op werk.nl heeft aangemaakt, kunt u deze downloaden als cv-kaart. Dit is een handig hulpmiddel om te zien hoe aantrekkelijk u cv is voor werkgevers. De kaart geeft aan op welke punten u uw cv op werk.nl kunt verbeteren, waardoor uw cv sneller bekeken wordt.

Ondersteuning bij werk vinden

Zodra u een WW-uitkering bij UWV aanvraagt, ontvangt u een vragenlijst (de Werkverkenner) in uw Werkmap. Hierin staan bijvoorbeeld vragen over uw arbeidsverleden en hoe u uw kansen op werk inschat. Met uw antwoorden kijken we hoe we u het beste kunnen helpen. Bijvoorbeeld met een persoonlijk gesprek, tips via de Werkmap of andere hulpmiddelen.

Persoonlijk gesprek

Binnen een half jaar nodigen wij u uit voor een gesprek op de UWV-vestiging bij u in de buurt. We bekijken dan samen met u wat u heeft gedaan om werk te vinden en maken nieuwe afspraken. U kunt ook zelf een gesprek aanvragen via uw Werkmap.