De eerste betaling van mijn WW-uitkering

Wanneer vul ik mijn Inkomstenopgave in

Het formulier 'Inkomstenopgave' staat pas voor u klaar als de maand is afgelopen. Eerder kunt u het dus ook niet invullen.

U heeft uiterlijk 1 maand de tijd om uw inkomsten door te geven. Geeft u uw inkomsten niet binnen 1 maand door aan UWV? Dan krijgt u tijdelijk minder of geen uitkering.

Wilt u zeker weten dat u uw Inkomstenopgave in 1 keer goed verstuurt? Wacht dan met het invullen ervan tot uw werkgever uw inkomsten heeft doorgegeven. U hoeft uw inkomsten dan alleen na te kijken en te bevestigen. Het kan wel tot 4 weken na het eind van de maand duren voordat wij deze gegevens van uw werkgever ontvangen.

Kunt u niet zo lang wachten? Verstuur uw Inkomstenopgave dan meteen na afloop van de maand. Wij vergelijken uw opgave dan met die van uw werkgever. Als blijkt dat u te veel of te weinig heeft gekregen, verrekenen wij dit bedrag met uw uitkering.

Invullen Inkomstenopgave

Als u de Inkomstenopgave heeft verstuurd dan krijgt u een e-mailbericht. Op Mijn UWV bij ‘Doorgeven en wijzigingen’ staat dat u uw Inkomstenopgave heeft verzonden.

Houd er rekening mee dat de eerste betaling van uw uitkering langer kan duren. Dit hangt ook af van wanneer u werkloos wordt.

Voorbeeld

U wordt op 1 augustus werkloos en u heeft op 25 juli uw laatste loon gekregen. U kunt dan vanaf 1 september uw formulier Inkomstenopgave invullen via Mijn UWV. U geeft uw eventuele inkomsten over augustus uiterlijk 30 september aan ons door. Ook als u geen inkomsten heeft gehad, geeft u dit door.

Wordt u bijvoorbeeld op 15 augustus werkloos? Dan kunt u vanaf 1 september uw inkomsten van augustus aan ons doorgeven.

Kijk voor meer informatie op Inkomsten doorgeven met de Inkomstenopgave.