Beslissing over mijn aanvraag

Als wij uw WW-aanvraag hebben ontvangen, krijgt u binnen 4 weken na de eerste dag van uw werkloosheid een beslissing van ons. Wij laten u dan weten of u recht heeft op een WW-uitkering.

Vraagt u na uw eerste werkloosheidsdag de WW-uitkering aan? Houd er dan ook rekening mee dat u de beslissing van ons krijgt binnen 4 weken nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen.

De beslissing kost meer tijd

Kunnen wij niet binnen 4 weken beslissen, bijvoorbeeld omdat uw WW-aanvraag niet compleet is? Dan nemen wij contact met u op. De definitieve beslissing krijgt u in ieder geval binnen 8 weken na uw eerste WW-dag. Of binnen 8 weken nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen als u na uw eerste WW-dag een WW-uitkering heeft aangevraagd.

Status van uw WW-aanvraag

Vanaf de eerste werkdag nadat u een WW-uitkering heeft aangevraagd, kunt u de status van uw WW-aanvraag volgen op Mijn UWV. Daar ziet u wanneer u een beslissing ontvangt over uw uitkering. De beslissingsbrief vindt u dan bij uw documenten op Mijn UWV.

Via de Berichtenbox van MijnOverheid kunt u een bericht krijgen als er een brief voor u klaarstaat op Mijn UWV. Zorg ervoor dat u UWV selecteert in de lijst van organisaties waarvan u berichten wilt ontvangen. En dat u instelt dat u een sms of e-mail ontvangt als er een bericht voor u klaarstaat.

Bekijken status van mijn WW-aanvraag