Beslissing over mijn aanvraag

Als wij uw WW-aanvraag hebben ontvangen, krijgt u binnen 4 weken na de eerste dag van uw werkloosheid een beslissing van ons. Wij laten u dan weten of u recht heeft op een WW-uitkering. Kunnen wij niet binnen 4 weken beslissen, bijvoorbeeld omdat uw aanvraag niet compleet is? Dan nemen wij contact met u op.

Vraagt u na uw eerste werkloosheidsdag de WW-uitkering aan? Houd er dan ook rekening mee dat u de beslissing van ons krijgt na minimaal 4 weken nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen.

Vanaf de eerste werkdag nadat u een WW-uitkering heeft aangevraagd, kunt u de status van uw WW-aanvraag volgen op Mijn UWV. Daar ziet u wanneer u een beslissing ontvangt over uw uitkering. De beslissingsbrief vindt u dan bij uw documenten op Mijn UWV.

Via de Berichtenbox van MijnOverheid kunt u een bericht krijgen als er een brief voor u klaarstaat op Mijn UWV. Zorg ervoor dat u UWV selecteert in de lijst van organisaties waarvan u berichten wilt ontvangen. En dat u instelt dat u een sms of e-mail ontvangt als er een bericht voor u klaarstaat.

Bekijken status van mijn WW-aanvraag

Terwijl u wacht op de beslissing, gelden de plichten die horen bij een WW-uitkering al. U bent bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar werk. Zorg er daarom voor dat u meteen gaat solliciteren. Vanaf uw eerste werkloosheidsdag moet u minimaal 4 keer per 4 weken solliciteren. Ook moet u een wijziging in uw situatie aan ons doorgeven binnen 1 week nadat deze bij u bekend was of had kunnen zijn.

De beslissing kost meer tijd

Kunnen wij binnen 4 weken geen beslissing nemen, bijvoorbeeld omdat wij meer gegevens nodig hebben? Dan bellen wij u in de vierde week op om dit met u te bespreken. Wij maken dan nieuwe afspraken. De definitieve beslissing krijgt u dan in ieder geval binnen 8 weken na de eerste dag dat u werkloos bent.