Wordt u binnenkort werkloos? Dan kunt u vanaf 1 week voor uw eerste WW-dag een WW-uitkering aanvragen. Pas dan hebben wij de salarisgegevens van uw werkgever ontvangen die we nodig hebben om over uw uitkering te beslissen. Wij kunnen u dan snel laten weten of u recht heeft op een WW-uitkering. Vraag een WW-uitkering wel tot uiterlijk 1 week na uw laatste werkdag aan. Voor het aanvragen van een WW-uitkering heeft u een DigiD-inlogcode nodig. Heeft u nog geen DigiD? Houd er dan rekening mee dat de aanvraag van een DigiD 5 dagen kan duren.

Aanvragen WW-uitkering

De stappen in uw WW-aanvraag

Als u werkloos wordt en WW aanvraagt, komt er veel op u af. Daarom bieden wij u een handig hulpmiddel: het Stappenplan WW. Hiermee weet u precies wat u moet doen en wat u kunt verwachten.

In het Stappenplan WW staat overzichtelijk op een rij wat u rondom uw WW-aanvraag moet doen. Zo vergeet u niets en regelt u op tijd uw WW-zaken.

Krijg een herinneringsmail

Kunt u uw WW-uitkering nog niet aanvragen omdat het nog langer dan een week duurt voordat u werkloos wordt? Meld u aan voor de e-mailservice 'Herinnering WW-aanvraag'. U krijgt dan van ons een e-mail die u eraan herinnert om uw aanvraag op tijd te doen.

Wat gebeurt er als ik te laat een WW-uitkering aanvraag?

Vraagt u een WW-uitkering later dan 1 week na uw laatste werkdag aan? Dan krijgt u tijdelijk een lagere uitkering.

Let op: Als u een WW-uitkering aanvraagt en krijgt, heeft u ook een aantal plichten.

Aanmelden e-mailservice 'Herinnering WW-aanvraag'