Gaat u definitief minder uren werken of stopt u volledig als zelfstandige? En hebben wij eerder uw uitkering verlaagd omdat u juist meer uren als zelfstandige ging werken? Dan kunt u een Wijzigingsformulier WW invullen voor de uren die u niet meer als zelfstandige werkt. Of u kunt een WW-uitkering aanvragen. De periode waarbinnen u mogelijk WW kunt aanvragen, hangt af van hoelang u recht had op WW:

  • Had u 18 maanden of korter recht op WW? Dan geldt voor u een periode van 18 maanden. Deze periode gaat in wanneer u start als zelfstandige of meer uren gaat werken als zelfstandige.
  • Had u langer dan 18 maanden recht op WW? Dan geldt voor u dezelfde periode als de periode waarin u recht had op WW. Deze periode gaat in wanneer u start als zelfstandige of meer uren gaat werken als zelfstandige.
Voorbeeld: langer dan 18 maanden recht op WW

Ook Piet heeft vanaf 1 november 2018 een WW-uitkering. Daarnaast werkt hij als zelfstandige. Piet geeft door dat hij op 1 januari 2019 meer uren als zelfstandige gaat werken. Voor deze extra uren krijgt hij geen WW meer. Piet heeft 24 maanden recht op een WW-uitkering. Besluit Piet evenveel uren als zelfstandige te werken als in het begin van zijn WW? Dan kan hij binnen 24 maanden nadat zijn WW-uitkering is verlaagd, vragen of hij voor de beƫindigde uren opnieuw WW krijgt.