Hoe hoog wordt mijn WW-uitkering?

Opnieuw werkloos: garantiedagloon

Garantiedagloon als u voor 31 mei 2013 voor een lager loon ging werken

Bent u voor 31 mei 2013 van baan gewisseld en bent u direct aansluitend gaan werken voor een lager loon? En bent u nu werkloos? Dan kunt u misschien alsnog het garantiedagloon krijgen.

Hiervoor gelden dan de volgende voorwaarden:

  • U bent vóór 31 mei 2013 vanuit de baan met het hogere loon gaan werken in de baan met het lagere loon.
  • U was 55 jaar of ouder toen uw baan met het hogere loon stopte.
  • Het WW-dagloon dat u zou hebben op basis van de baan met het hogere loon, moet hoger zijn dan het WW-dagloon van de uitkering die u nu heeft.
  • U heeft tussen deze 2 banen in geen WW-uitkering gekregen.
Voorbeeld

Ingrid werkte als tandartsassistente. Op 1 april 2013 was zij 56 jaar en stopte haar baan. Zij ging direct aansluitend voor een lager loon aan de slag als secretaresse. Op 1 januari 2019 wordt Ingrid werkloos uit deze baan en vraagt WW aan. Zij krijgt dan een WW-uitkering die gebaseerd is op het lagere loon van haar laatste baan.

Ingrid kan dus bij UWV garantiedagloon aanvragen. Zij krijgt dan alsnog het garantiedagloon vanaf de datum van haar aanvraag. Wij nemen dan het oude, hogere loon als basis voor de WW-uitkering. Haar WW-uitkering wordt dan hoger.

Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u dit doorgeven via UWV Telefoon Werknemers. Wij beoordelen dan of u recht heeft op het garantiedagloon. U vindt het telefoonnummer op Service & contact. Houd uw burgerservicenummer (BSN) dan bij de hand. Wij kunnen u dan beter helpen.