Ik heb een nieuwe baan gevonden

Ik wil mijn aanvullende WW-uitkering stopzetten

U kunt uw aanvullende uitkering stopzetten als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U werkt of gaat werken in loondienst.
  • U verdient minder dan 87,5% van het WW-maandloon.
  • U bent minder uren gaan werken en het verschil met het aantal uren waarop uw WW-uitkering is gebaseerd, is minder dan 5 uur. Of u werkt meer of hetzelfde aantal uren.

Rekenvoorbeeld

Stel: uw WW-maandloon is € 2.000 per maand. Uw WW-uitkering is gebaseerd op 32 uur per week. En u gaat dan weer werken voor 30 uur per week. Dit is een verschil van 2 uur. U verdient € 1.500 per maand. Dat is 75% van uw WW-maandloon, dus minder dan 87,5%. U voldoet dan aan alle voorwaarden. U kunt uw WW-uitkering stopzetten.

Doorgeven via het Wijzigingsformulier WW

Voldoet u aan alle voorwaarden en wilt u uw aanvullende WW-uitkering stopzetten? Geef dan via het 'Wijzigingsformulier WW' door dat u weer gaat werken. U kiest in het formulier onder 'Verandering van uw werksituatie' voor 'Ik ga weer werken'.

Daarna kunt u via het wijzigingsformulier aangeven dat u uw WW-uitkering wilt stopzetten. Hiervoor vinkt u onder 'Verandering van uw werksituatie' de optie Ik wil mijn WW-uitkering stopzetten' aan. Wij bellen u dan binnen 1 week op om de gevolgen uit te leggen en de beëindigingsdatum met u af te spreken.

Doorgeven via het Wijzigingsformulier

Let op: gaat u meer dan 87,5% van uw WW-maandloon verdienen? Dan hoeft u niet aan ons door te geven dat u uw WW-uitkering wilt stopzetten. Geef dan alleen door dat u weer gaat werken. Wij sturen u dan een brief waarin staat dat uw uitkering wordt stopgezet.