U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Ik heb Wajong 2010 (aangevraagd tussen 2010 en 2015)

Bij uw Wajong-aanvraag of bij een latere beoordeling, hebben wij vastgesteld of u ‘arbeidsvermogen’ heeft of arbeidsvermogen kunt ontwikkelen. Dit betekent dat wij hebben gekeken of u mogelijkheden heeft om te werken met uw ziekte of handicap. De volgende situaties zijn mogelijk:

  • Wij hebben vastgesteld dat u geen arbeidsvermogen heeft, en dat u dit ook niet kunt ontwikkelen. U heeft in 2015, 2016 of 2017 een brief gekregen waarin wij dit (nogmaals) hebben bevestigd. Met de Participatiewet verandert er niets voor u. Meer informatie over uw situatie leest u op Tijdens mijn Wajong 2010. De veelgestelde vragen en antwoorden die hieronder staan, gaan over de situatie als u wel arbeidsvermogen zou hebben.
  • Wij hebben vastgesteld dat u arbeidsvermogen heeft, of dat u dit kunt ontwikkelen. U heeft in 2015, 2016 of 2017 een brief met een definitieve beslissing gekregen waarin wij dit hebben bevestigd. Lees voor meer informatie over de beoordeling van uw arbeidsvermogen, de veelgestelde vragen en antwoorden die hieronder staan goed door.
  • U gaat naar school of u studeert, en valt onder de studieregeling. Wij hebben uw situatie niet opnieuw beoordeeld. Zolang u een opleiding volgt, houdt u een uitkering van maximaal 25% van het minimumloon. Daarna bekijken wij uw situatie opnieuw.
Bekijk ook het filmpje waarin Annemari bij ons op bezoek komt en in gesprek gaat met de arbeidsdeskundige.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten