Voordelen en regelingen voor werkgevers

Aanvragen Beoordeling werken met een voorziening

Kreeg u voordat u 18 werd of tijdens uw studie een ziekte of handicap? En kunt u daardoor alleen met een voorziening werken? Dan kunt u een Beoordeling werken met een voorziening aanvragen. Dit doet u met het formulier 'Aanvraag Beoordeling werken met een voorziening'. Wij beoordelen dan of u zonder de voorziening niet het minimumloon kan verdienen. Als dit zo is, dan nemen wij u op in het doelgroepregister. U telt dan mee voor de banenafspraak en het quotum arbeidsbeperkten.

Wat is het quotum arbeidsbeperkten?

Kabinet en werkgevers hebben 2013 afgesproken dat zij extra banen gaan creƫren voor mensen met een ziekte of handicap. Werkgevers moeten tot 2026 in totaal 125.000 banen realiseren voor mensen met een ziekte of handicap. Dit is geregeld in de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten. Werkgevers zijn verplicht om een bepaald percentage banen te geven aan mensen met een ziekte of handicap (een quotum).

Waarom word ik opgenomen in het doelgroepregister?

Met de opname in het doelgroepregister kan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid controleren of werkgevers en overheid voldoende banen realiseren voor mensen met een ziekte of handicap. Werkt u met een voorziening en staat u in het doelgroepregister? Dan telt u mee voor het quotum arbeidsbeperkten. Dit kan voor een werkgever een reden zijn om u in dienst te houden. Of om u bij een sollicitatie in dienst te nemen.

Aanvragen Beoordeling werken met een voorziening