Voorzieningen

Heeft u hulp of een hulpmiddel nodig om uw werk goed te doen? Bijvoorbeeld een schrijf- of gebarentolk, orthopedische werkschoenen of een aangepaste auto? Dan kunt u hiervoor bij ons een vergoeding aanvragen. Of u kunt gebruikmaken van een regeling van UWV. Dat kan soms ook als u geen uitkering van ons krijgt.

De hulp, hulpmiddelen en regelingen noemen wij ook wel voorzieningen. Om gebruik te maken van een regeling of om een vergoeding voor hulp of een hulpmiddel aan te vragen, moet u aan de algemene voorwaarden voldoen.

Koop niet alvast zelf!

U krijgt geen vergoeding als u het hulpmiddel al heeft gekocht. De reden hiervoor is dat wij met vaste leveranciers werken. Wij bestellen het hulpmiddel meestal zelf. Bijvoorbeeld rolstoelen, driewielfietsen, scootmobielen, vierwielige werkstoelen met rem en computervoorzieningen.

Voor een aantal hulpmiddelen werken wij niet met vaste leveranciers, bijvoorbeeld bij orthopedische schoenen. Koop ook deze hulpmiddelen niet eerst zelf, maar dien eerst een aanvraag in. Wij beoordelen dan of u een vergoeding kunt krijgen.

Als wij uw aanvraag goedkeuren, krijgt u van ons een brief. Hierin staat hoe u de voorziening krijgt.

Ik werk al met een voorziening

Als u al met een voorziening werkt, kunt u misschien opgenomen worden in het doelgroepregister. Kijk voor meer informatie op Aanvragen Beoordeling werken met een voorziening.

Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten