Geld lenen om eigen bedrijf te starten

Ondernemingsplan bij aanvraag voorbereidings- of starterskrediet

U start als zelfstandige en vraagt een voorbereidingskrediet of een starterskrediet aan via Mijn UWV. Een onderdeel van uw aanvraag is het ondernemingsplan. Hierin staan uw plannen voor uw onderneming. Wij hebben dat plan nodig om te beoordelen of u het krediet krijgt. Wij kijken dan naar het volgende:

  • Of het werk dat u gaat doen past bij uw ervaring en uw vaardigheden.
  • Of u genoeg gaat verdienen om het krediet binnen 10 jaar aan ons terug te kunnen betalen.
  • Of het werk dat u gaat doen past bij uw mogelijkheden en eventuele ziekte of handicap. Zo weten wij of het voortbestaan van uw bedrijf een kans van slagen heeft.

Daarom is het belangrijk dat u in een ondernemersplan precies beschrijft wat uw plannen zijn voor uw startende onderneming.

Let op: heeft u al een ondernemingsplan gemaakt voor een kredietaanvraag bij een particulier, een bank of bij de landelijke kredietverstrekker Qredits? Dan kunt u dit ondernemingsplan uploaden bij de aanvraag.

Wat staat er in een ondernemingsplan?

In uw ondernemingsplan beschrijft u wat u plannen zijn voor uw startende onderneming. Met die informatie kunnen wij uw aanvraag voor een voorbereidingskrediet of een starterskrediet goed beoordelen. In uw ondernemingsplan staan in ieder geval de volgende onderwerpen: