Mijn werkgever betaalt mij per week. Hoe geef ik mijn inkomsten dan door met de Inkomstenopgave?

Als uw werkgever u per week betaalt, is het soms lastig te bepalen wanneer u uw inkomsten moet opgeven. Er zijn 2 manieren:

  1. Wilt u zeker weten dat uw Inkomstenopgave in één keer goed is, wacht dan tot uw werkgever uw inkomsten aan UWV heeft doorgegeven. Deze gegevens zijn dan al op de Inkomstenopgave ingevuld. U hoeft uw inkomsten alleen nog te controleren en te bevestigen.
    Soms ontvangen wij deze gegevens van uw werkgever pas 4 weken na het eind van de maand. Wij betalen uw uitkering pas nadat u de Inkomstenopgave heeft gecontroleerd en bevestigd. U krijgt uw uitkering dan dus later dan wanneer u uw inkomsten zelf meteen na afloop van de maand doorgeeft. 
  2. Wilt of kunt u niet zo lang wachten? Vul dan meteen na afloop van de maand de inkomsten in van de weken die u in die maand heeft gewerkt. Het kan zijn dat een deel van de week in de ene maand valt en het andere deel in de daaropvolgende maand. U kunt dan het beste de inkomsten van die gehele week opgeven met de Inkomstenopgave over de maand waarin deze week eindigt.
    Voorbeeld: de week van maandag 29 oktober 2019 tot en met zondag 4 november 2019 eindigt in de maand november. De inkomsten van deze week geeft u dan door op de Inkomstenopgave over de maand november.
    Let op: het kan gebeuren dat u een ander bedrag aan inkomsten doorgeeft dan uw werkgever. Hierdoor loopt u het risico dat u te veel of te weinig uitkering ontvangt. Dit wordt later weer verrekend met uw uitkering.