Wanneer betaalt UWV mijn WW-uitkering?

Wij betalen uw WW-uitkering na afloop van iedere kalendermaand, nadat wij van u het formulier 'Inkomstenopgave' hebben ontvangen. Dit formulier staat na afloop van iedere maand voor u klaar. U krijgt alleen betaald als wij dit formulier hebben ontvangen.

Let op: het formulier 'Inkomstenopgave' staat pas voor u klaar als de maand is afgelopen. Eerder kunt u het dus ook niet bekijken of invullen.

Met het formulier 'Inkomstenopgave' geeft u de inkomsten (inclusief vakantiegeld) van de maand daarvoor door. Had u geen inkomsten? Dan geeft u dit ook door met het formulier.

Wij betalen de uitkering binnen 10 kalenderdagen nadat wij het formulier hebben ontvangen. U ontvangt van ons een e-mail zodra wij uw uitkering hebben overgemaakt. Daarna duurt het meestal nog 3 werkdagen voordat het bedrag op uw rekening staat. Houd er rekening mee dat de eerste keer dat u uw uitkering krijgt, later is dan u gewend was uw salaris te krijgen. Dit komt doordat u uw inkomsten doorgeeft als de maand is afgelopen. Op Mijn UWV ziet u precies wanneer wij uw uitkering hebben betaald.