Kan ik het recht op mijn WW-uitkering stopzetten en later opnieuw voortzetten?

U kunt uw recht op een WW-uitkering soms stopzetten wanneer u weer in loondienst gaat werken voor (bijna) hetzelfde aantal uren. In alle andere gevallen kunt u uw recht op een WW-uitkering niet stopzetten. U kunt wel uw betaling stopzetten, maar uw recht loopt door.

Wilt u de betaling van uw WW-uitkering stopzetten? En wilt u uw uitkering later weer voortzetten? Dan heeft u misschien geen recht meer op WW, omdat de maximale duur van uw recht op een WW-uitkering is bereikt. U kunt uw recht op een WW-uitkering dus niet stopzetten en opsparen om later weer te gebruiken.

Voorbeeld als u uw uitkering stopzet

U wilt de betaling van uw uitkering stopzetten per 1 augustus 2019. U heeft recht op een WW-uitkering tot en met 31 oktober 2019. U kunt de betaling van uw uitkering dan na 1 november 2019 niet meer voortzetten. Uw recht is namelijk geëindigd omdat de maximale duur van uw recht op WW is bereikt.

Let op: gaat u (gedeeltelijk) werken? Dan hoeft u uw WW-uitkering niet zelf stop te zetten. Vul de rubriek ‘Verandering in uw werksituatie’ op het 'Wijzigingsformulier WW' in. Houd er rekening mee dat u uw Inkomstenopgave moet blijven invullen. Op basis van uw Inkomstenopgave bekijken wij of u nog recht heeft op een (aanvullende) WW-uitkering.

Voor (bijna) hetzelfde aantal uren aan het werk

Gaat u in loondienst werken voor (bijna) hetzelfde aantal uren als het aantal uren waarop uw WW-uitkering is gebaseerd? En verdient u daarmee minder dan 87,5% van uw WW-maandloon? Dan kunt u uw WW-uitkering misschien wel stopzetten.