Ja, u kunt de betaling van uw uitkering stopzetten. Uw recht op WW loopt wel door. Wilt u de betaling van uw uitkering later weer voortzetten? Dan heeft u misschien geen recht meer op WW, omdat de maximale duur van uw recht op een WW-uitkering is bereikt.

Voorbeeld als u uw uitkering stopzet

U wilt de betaling van uw uitkering stopzetten per 1 augustus. U heeft recht op een WW-uitkering tot en met 31 oktober. U kunt de betaling van uw uitkering dan na 1 november niet meer voortzetten. Uw recht is namelijk geëindigd omdat de maximale duur van uw recht op WW is bereikt.

Wilt u de betaling van uw WW-uitkering stoppen? Neem contact op met UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Wij kunnen u dan sneller helpen.

Let op: gaat u (gedeeltelijk) werken? Dan hoeft u uw WW-uitkering niet zelf stop te zetten. Vul de rubriek ‘Verandering in uw werksituatie’ op het Wijzigingsformulier WW in. Houd er rekening mee dat u uw Inkomstenopgave moet blijven invullen. Op basis van uw Inkomstenopgave bekijken wij of u nog recht heeft op een (aanvullende) WW-uitkering.

Voor (bijna) hetzelfde aantal uren aan het werk

Gaat u in loondienst werken voor (bijna) hetzelfde aantal uren als het aantal uren waarop uw WW-uitkering is gebaseerd? En verdient u daarmee minder dan 87,5% van uw WW-maandloon? Dan kunt u uw WW-uitkering misschien wel stopzetten.