Werkloos: ben ik ondanks het coronavirus nog steeds verplicht om te solliciteren?

U bent ondanks het coronavirus nog steeds verplicht om te solliciteren. Dat betekent dat u 4 sollicitatieactiviteiten per 4 weken aan ons moet doorgeven. Heeft u een vrijstelling of hebben wij een andere afspraak met u hierover gemaakt? Dan hoeft dit niet.

De coronacrisis heeft veel invloed gehad op vraag en aanbod van werk. In de afgelopen maanden mocht u aan de nieuwe situatie wennen. Heeft u toen geen sollicitatieactiviteiten aan ons doorgegeven? Dan had dit geen gevolgen voor uw uitkering. Vanaf januari 2021 controleren wij weer of u voldoende en goed solliciteert. Doet u dat niet, dan kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering.

Overleg met een adviseur werk

Heeft u in deze tijd moeite om aan de sollicitatieplicht te voldoen? Neem dan contact op met een adviseur werk om te overleggen. U kunt ons een online bericht sturen via de Werkmap. Of bel ons via UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact.

Nuttige tips

Voor uw eigen situatie is het belangrijk dat u uw best blijft doen om werk te vinden. Probeer daar zo creatief mogelijk in te zijn. Houd online of telefonisch contact met werkgevers en deel ervaringen met andere werkzoekenden. Op werk.nl vindt u veel nuttige tips.