Wat is sv-loon?

Het sv-loon (sociale verzekeringsloon) is het loon waarover u belastingen en sociale verzekeringspremies betaalt. Uw sv-loon hebben wij nodig om de hoogte van uw uitkering te berekenen.

Heeft u bij ons een uitkering aangevraagd? Dan berekenen wij de hoogte van uw uitkering met uw dagloon. Hierbij gebruiken wij uw sv-loon:

  • Het dagloon van een WW-uitkering berekenen wij met het sv-loon dat u verdiende in het jaar voordat u werkloos werd.
  • Het dagloon van een Ziektewet-uitkering berekenen wij met het sv-loon dat u verdiende tijdens het dienstverband waarin u ziek werd.
  • Het dagloon van een adoptie- of pleegzorguitkering berekenen wij met het sv-loon dat u verdiende tijdens het dienstverband waarin uw uitkering begon.
  • Een WIA-uitkering (LGU, LAU, IVA) berekenen wij met het sv-loon dat u verdiende in het jaar voordat u ziek werd.
  • Het dagloon van een zwangerschaps- en bevallingsverlof berekenen we met het sv-loon dat u verdiende tijdens het dienstverband waarin uw zwangerschaps-en bevallingsverlof begon. Heeft u geen werkgever en krijgt u al een uitkering van UWV? Dan berekenen we de zwangerschaps- en bevallingsuitkering met het sv-loon van die uitkering. Meer informatie vindt u op Ik ben zwanger en heb een uitkering.

Voor de Wajong-uitkering en vervolguitkering (VVU) geldt een andere berekening op basis van het minimumloon.

Heeft u een uitkering bij ons en werkt u daarnaast? Dan geeft u het sv-loon dat u verdient naast uw uitkering aan ons door:

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten