Wat gebeurt er bij overlijden?

Bij overlijden stopt de uitkering op de dag na het overlijden. De nabestaande geeft het overlijden zo snel mogelijk door aan de gemeente. Wij krijgen hiervan een bericht. Daarom hoeft de nabestaande dit niet aan ons door te geven.

Nabestaanden zijn:

  1. de partner
  2. de minderjarige kinderen, als er geen partner is
  3. de gezinsleden die op hetzelfde adres staan ingeschreven bij de gemeente (Basisregistratie Personen), als er geen partner en minderjarige kinderen zijn

U bent partner van de overledene als u met diegene getrouwd was en niet duurzaam gescheiden leefde. Of niet getrouwd was maar samenwoonde met de overledene en tenminste 1 van de volgende voorwaarden gold:

  • U had samen een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap.
  • U had samen 1 of meerdere kinderen.
  • U was eerder met elkaar getrouwd.
  • U deelde samen de kosten voor het huishouden.

Overlijdensuitkering voor nabestaande

Als wij het overlijden hebben doorgekregen, beoordelen wij of de nabestaande een overlijdensuitkering krijgt. Hierover krijgt hij een brief.
De overlijdensuitkering is 1 maand bruto-uitkering. Bij de overlijdensuitkering hoort vakantiegeld. Over de uitkering hoeven geen belasting of premies te worden betaald.

Is de netto-uitkering na het overlijden nog een tijdje doorbetaald? Dan trekken wij de te veel betaalde uitkering af van de overlijdensuitkering en het opgebouwde vakantiegeld.

Service & contact

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten