In welke situaties geeft u gezondheidsgegevens aan ons door?

Als er iets verandert in uw gezondheid

Ik wil een verandering in mijn gezondheid doorgeven

Hoe u uw wijzigingen doorgeeft aan ons, hangt af van de uitkering die u heeft.

Heeft u een WW-uitkering?

Als u ziek bent, dan geeft u dat aan ons door via Mijn UWV. Andere wijzigingen geeft u aan ons door met het Wijzigingsformulier WW, ook via Mijn UWV.

Heeft u een WIA-uitkering?

Met het formulier Wijziging doorgeven over uw gezondheid geeft u wijzigingen door die van invloed kunnen zijn op uw mogelijkheden om te werken.

U heeft uw burgerservicenummer nodig bij het invullen. U verstuurt het formulier daarna via de post. Het adres staat op het formulier. Als u documenten met gezondheidsgegevens meestuurt, zet dan ‘medisch geheim’ op de envelop. Zet op elke bijlage uw naam en burgerservicenummer. Wij gaan altijd vertrouwelijk met uw gegevens om.

Heeft u een Ziektewet-uitkering?

Dan gebruikt u het formulier Doorgeven wijzigingen als u een Ziektewet-uitkering of toeslag van UWV heeft. U verstuurt het formulier daarna via de post. Het adres staat op het formulier. Als u documenten met gezondheidsgegevens meestuurt, zet dan ‘medisch geheim’ op de envelop. Zet op elke bijlage uw naam en burgerservicenummer. Wij gaan altijd vertrouwelijk met uw gegevens om.

Heeft u een WAO- of WAZ-uitkering?

Als uw gezondheid beter of slechter wordt, stuur ons een brief met het volgende:

  • Leg in de brief uit wat er in uw klachten veranderd is.
  • Als u werkte en u door de verandering in uw klachten minder kunt werken, zet u dat in de brief.
  • Vermeld uw burgerservicenummer rechts bovenaan iedere pagina.
  • Stuur een kopie mee van medische documenten die u belangrijk vindt.

Verstuur de brief in een gesloten envelop. Zet op de envelop ‘medisch geheim’. Stuur de brief naar:
UWV
Afdeling Sociaal Medische Zaken
Postbus 11112
9700 CC Groningen

Wijzigt er iets in uw persoonlijke, werk- of inkomenssituatie? Dan gebruikt u het formulier Doorgeven wijzigingen als u een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft.

Heeft u een Wajong-uitkering?

Als uw gezondheid beter of slechter wordt, dan geeft u dat aan ons door met het formulier Doorgeven wijzigingen in uw gezondheid (Wajong). U heeft uw burgerservicenummer nodig bij het invullen. U verstuurt het formulier daarna via de post aan ons op. Ons adres staat op het formulier. Als u documenten met gezondheidsgegevens meestuurt, zet dan ‘medisch geheim’ op de envelop. Zet op elke bijlage uw naam en burgerservicenummer. Wij gaan altijd vertrouwelijk met uw gegevens om.