Vakantiegeld

Uw vakantiegeld staat uiterlijk 23 mei 2018 op uw rekening. Dit geldt voor de volgende uitkeringen:

  • WW
  • WIA (WGA en IVA)
  • Wajong
  • IOW
  • WAO
  • WAZ

U krijgt een aparte betaalspecificatie van het vakantiegeld. Heeft u een WW- of IOW-uitkering? Dan ontvangt u de specificatie na 19 mei 2018. U hoeft het vakantiegeld van uw WW-uitkering niet door te geven op de Inkomstenopgave van juni. Heeft u een WIA-, Wajong-, WAO- of WAZ-uitkering? Dan krijgt u de betaalspecificatie rond 14 mei 2018.

Heeft u een Ziektewet-uitkering of een zwangerschaps- en bevallingsuitkering (WAZO)? Dan is uw uitkering al inclusief vakantiegeld. U krijgt dus geen apart bedrag in mei.

Hoeveel vakantiegeld krijgt u?

Uw vakantiegeld is 8% van uw bruto-uitkering. Hiervan trekken wij loonbelasting en premies af. Het nettobedrag aan vakantiegeld dat overblijft, maken we aan u over.

Let op: uw vakantiegeld kan minder zijn dan u had verwacht. Dat komt doordat voor het vakantiegeld een hoger belastingtarief geldt.

Uw uitkering stopt

Stopt uw WW- of IOW-uitkering? Dan betalen wij het vakantiegeld waar u nog recht op heeft. Dit doen wij binnen 2 weken na de laatste betaling van uw uitkering. 

Is uw WAZ-, WAO-, Wajong- of WIA-uitkering eerder gestopt? Dan krijgt u het resterende vakantiegeld in de laatste maand van uw uitkering.

Vakantie doorgeven

Gaat u op vakantie?

Geef dit vooraf aan ons door

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten