U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Vakantiegeld

Uw vakantiegeld staat uiterlijk 23 mei 2018 op uw rekening. Dit geldt voor de volgende uitkeringen:

  • WW
  • WIA (WGA en IVA)
  • Wajong
  • IOW
  • WAO
  • WAZ

U krijgt een aparte betaalspecificatie van het vakantiegeld. Heeft u een WW- of IOW-uitkering? Dan ontvangt u de specificatie na 19 mei 2018. U hoeft het vakantiegeld van uw WW-uitkering niet door te geven op de Inkomstenopgave van juni. Heeft u een WIA-, Wajong-, WAO- of WAZ-uitkering? Dan krijgt u de betaalspecificatie rond 14 mei 2018.

Heeft u een Ziektewet-uitkering of een zwangerschaps- en bevallingsuitkering (WAZO)? Dan is uw uitkering al inclusief vakantiegeld. U krijgt dus geen apart bedrag in mei.

Hoeveel vakantiegeld krijgt u?

Uw vakantiegeld is 8% van uw bruto-uitkering. Hiervan trekken wij loonbelasting en premies af. Het nettobedrag aan vakantiegeld dat overblijft, maken we aan u over.

Let op: uw vakantiegeld kan minder zijn dan u had verwacht. Dat komt doordat voor het vakantiegeld een hoger belastingtarief geldt.

Uw uitkering stopt

Stopt uw WW- of IOW-uitkering? Dan betalen wij het vakantiegeld waar u nog recht op heeft. Dit doen wij binnen 2 weken na de laatste betaling van uw uitkering. 

Is uw WAZ-, WAO-, Wajong- of WIA-uitkering eerder gestopt? Dan krijgt u het resterende vakantiegeld in de laatste maand van uw uitkering.

Vakantie doorgeven

Gaat u op vakantie?

Geef dit vooraf aan ons door

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten