U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Vakantiegeld

Wij betalen uw vakantiegeld in mei. Op welke dag u het geld krijgt, hangt af van de uitkering die u heeft. Uw vakantiegeld is 8% van uw bruto-uitkering. Hiervan trekken wij loonbelasting en premies af. Het nettobedrag dat overblijft, maken we aan u over.

Vakantiegeld met een WW- of IOW-uitkering

Als u een WW- of IOW-uitkering heeft, dan staat het vakantiegeld uiterlijk 23 mei 2018 op uw rekening. Als uw uitkering stopt, dan betalen wij uw vakantiegeld zo snel mogelijk na de laatste betaling.

Vakantiegeld met een WAZ-, WAO-, Wajong- of WIA-uitkering

Als u een WAZ-, WAO-, WIA- of Wajong-uitkering heeft, dan krijgt u uw vakantiegeld samen met uw uitkering op uiterlijk 23 mei 2018. Stopt uw uitkering eerder? Dan krijgt u uw vakantiegeld in de laatste maand van uw uitkering.

Ziektewet-uitkering en WAZO is al inclusief vakantiegeld

Heeft u een Ziektewet-uitkering of een zwangerschaps- en bevallingsuitkering (WAZO)? Dan is uw uitkering al inclusief vakantiegeld. U krijgt dus geen apart bedrag in mei.

Loonbelasting en premies

Voor de berekening van de loonbelasting en de premies die wij aftrekken van uw vakantiegeld moeten wij de tabel bijzondere beloning gebruiken. Het percentage dat wij aftrekken van uw vakantiegeld is daarom (meestal) hoger dan het percentage dat wij van uw uitkering aftrekken.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten