Stap voor stap uw inkomsten doorgeven

In de app wordt u stap voor stap door de verschillende invulvelden geleid. Bij iedere stap staat uitleg over wat u precies moet invullen.

Bevestiging van uw Inkomstenopgave

Nadat u uw Inkomstenopgave heeft verstuurd, ziet u op uw beeldscherm een bevestigingsbericht staan. Na 15 minuten ziet u uw Inkomstenopgave ook staan in het Overzicht Inkomstenopgaven. Dit overzicht vindt u in het menu van de app. U opent het menu door te klikken op de drie streepjes die linksboven in de hoek van het scherm staan. U krijgt geen bevestiging meer per e-mail. U kunt uw Inkomstenopgave wel nog bekijken via Mijn UWV.

Vooraf ingevulde inkomsten kloppen niet

Bent u het niet eens met de inkomsten die wij vooraf voor u hebben ingevuld op de Inkomstenopgave? Dan kunt u de inkomsten aanpassen. Geef in het veld ‘Toelichting’ aan wat er niet klopte. En voeg documenten toe als bewijsstuk.

Documenten uploaden

Als u documenten wilt uploaden via de UWV-app, dan klikt u bij de toelichting in de Inkomstenopgave op ‘Bijlage toevoegen’. Maak een foto van het document dat u wilt toevoegen. U kunt ook een opgeslagen document van uw telefoon of tablet selecteren en toevoegen.

Wisselen tussen Mijn UWV en de UWV-app

U kunt uw inkomsten ook blijven doorgeven via Mijn UWV. U kiest per maand zelf wat u het beste uitkomt.