Online dienstverlening en UWV

UWV biedt veel diensten online aan. Alleen in sommige gevallen ontvangt u nog post van ons. Schrijft u zich in als werkzoekende? Vraagt u bijvoorbeeld WW aan, of krijgt u een WW-uitkering? Dan bent u in al die situaties verplicht om gebruik te maken van onze online dienstverlening. Tenzij u een geldige reden heeft om hiervan af te wijken. Dit staat in de wet SUWI en is vastgelegd in de Beleidsregel verplichte digitale communicatie UWV.

Voordelen van online dienstverlening

Onze online diensten bieden u veel voordelen. Het werkt snel en u vindt alle informatie overzichtelijk bij elkaar. Via Mijn UWV kunt u wijzigingen aan ons doorgeven die van belang zijn voor uw uitkering. Of uw betaalspecificatie of jaaropgaaf bekijken. Als u een WW-uitkering heeft, houdt u in de Werkmap uw sollicitaties bij. U vindt in de Werkmap vacatures en u kunt berichten sturen aan een adviseur werk. Heeft u extra uitleg nodig bij het werken met uw persoonlijke Werkmap of met werk.nl? En denkt u dat u met die extra uitleg wel zelfstandig kunt werken? Kom dan naar de wekelijkse inloopmiddag op het Werkplein. Daar helpen wij u graag verder.

Wanneer ontvangt u wel post van ons?

Houd er rekening mee dat wij u soms ook post sturen. Bijvoorbeeld een brief met daarin uw gezondheidsgegevens. Uw gezondheidsgegevens mogen wij nooit online versturen, omdat deze zijn beschermd in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)?.

Als u geen gebruik kunt maken van online dienstverlening

Sommige klanten kunnen of willen geen gebruikmaken van onze online dienstverlening. Bijvoorbeeld doordat zij een handicap hebben. Of niet met een computer of internet om kunnen gaan. Ook niet met hulp uit hun omgeving, of na het volgen van een cursus. Geldt dat voor u? Dan kunt u voor hulp en ondersteuning terecht bij het dichtstbijzijnde Werkplein. Kunt u het wel, maar wilt u geen gebruikmaken van online dienstverlening? Bel in dat geval met UWV Telefoon Werknemers en houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Wij kunnen u dan beter helpen. Of ga naar het dichtstbijzijnde Werkplein.

In onderstaande bijlage kunt u nalezen wanneer u verplicht bent om gebruik te maken van onze online dienstverlening. UWV beoordeelt of er redenen zijn voor klanten om van deze plicht af te wijken.

Wat zijn mijn plichten?

Denk eraan dat u met een uitkering een aantal plichten heeft.

Wat zijn mijn plichten?

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten