Ik heb loon en een uitkering

Werkt u en ontvangt u een uitkering? Dan kiest u zelf hoe u de loonheffingskorting laat toepassen: op uw loon of op uw uitkering(en). Zo voorkomt u dat u te weinig belasting betaalt en een nabetaling moet doen aan de Belastingdienst. Wilt u weten op welke inkomsten u het beste de loonheffingskorting kunt laten toepassen, dan kunt u de Belastingdienst bellen via 0800 – 0543 (gratis). Of kijk op Belastingdienst.nl. Wij mogen geen advies geven over op welke inkomsten u het beste de loonheffingskorting kunt toepassen. Dat is afhankelijk van uw situatie en wij kunnen niet al uw gegevens inzien. De Belastingdienst kan dit wel.

Wilt u de loonheffingskorting op uw loon laten toepassen? Dan geeft u door dat u geen loonheffingskorting meer wilt laten toepassen op uw uitkering. Dit doet u met het wijzigingsformulier dat geldt voor uw uitkering.

Let op: laat u uw loonheffingskorting op 2 soorten inkomen toepassen, bijvoorbeeld op uw loon en op uw uitkering? Dan betaalt u te weinig belasting. Het verschil moet u later betalen aan de Belastingdienst.