U kiest zelf hoe u de loonheffingskorting laat toepassen: op uw loon of op uw uitkering(en). Voorkom dat u te weinig belasting betaalt en een nabetaling moet doen aan de Belastingdienst:

  • Wordt er loonheffingskorting toegepast op uw uitkering én op uw loon? Dan betaalt u te weinig belasting. U moet dan later alsnog belasting betalen aan de Belastingdienst.
  • Wordt er op geen van beide loonheffingskorting toegepast? Dan betaalt u te veel belasting.

U kunt de loonheffingskorting meestal het beste laten toepassen op uw hoogste inkomen. Kijk voor meer informatie op Belastingdienst.nl

Uw loonheffingskorting wijzigen

Met het wijzigingsformulier kunt u aan ons doorgeven of u de loonheffingskorting wilt laten toepassen op uw uitkering. De wijziging geldt voor alle betalingen die wij na deze wijziging doen. Dus ook voor betalingen die gaan over een eerdere periode. Wilt u de loonheffingskorting toepassen op uw loon? Vraag dan uw werkgever om dit te doen. 

Voorbeeld:
U heeft doorgegeven dat u de loonheffingskorting niet meer wilt laten toepassen op uw uitkering. Wij hebben deze wijziging op 1 juni verwerkt. Omdat wij uw uitkering achteraf betalen, passen we de loonheffingskorting dan niet meer toe over de betaling van mei.