IOW aanvragen

Hoe u IOW aanvraagt, hangt af van de uitkering waarvan de maximale duur is bereikt.

IOW aanvragen voordat uw WW-uitkering stopt

Vanaf 5 weken voordat uw WW-uitkering stopt kunt u een IOW-uitkering aanvragen. Als u met uw DigiD inlogt op Mijn UWV, ziet u de IOW-aanvraag voor u klaarstaan. Na het inloggen heeft u 15 minuten om de aanvraag in te vullen en te versturen. Heeft u meer tijd nodig? Dan kunt u de DigiD-sessie steeds verlengen met 15 minuten. U krijgt automatisch een melding als de 15 minuten bijna om zijn. U kunt de sessie dan verlengen. Het is belangrijk dat u dit doet, anders moet u opnieuw beginnen met het invullen van de aanvraag. Wilt u pauzeren tijdens het invullen? Dan kunt u de aanvraag maximaal 15 minuten stil leggen.

Misschien ook recht op toeslag

Misschien komt u ook in aanmerking voor een toeslag op uw IOW-uitkering. U leest hier meer informatie over op Toeslag van UWV. U vindt hier ook het formulier om de toeslag aan te vragen. Denkt u dat uw inkomsten mogelijk onder het sociaal minimum komen? Vraag de toeslag dan zo snel mogelijk aan. Bij voorkeur tegelijk met de aanvraag voor uw IOW-uitkering.

IOW aanvragen na uw loongerelateerde uitkering (WGA)

Als u in aanmerking komt voor IOW, dan ontvangt u van ons vanzelf een formulier om een IOW-uitkering aan te vragen. Heeft u geen formulier ontvangen? Neem dan contact met ons op via UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact. Houd uw burgerservicenummer (BSN) dan bij de hand. Wij kunnen u dan beter helpen.