Hoe u IOW aanvraagt, hangt af van welke uitkering de maximale periode heeft bereikt.

IOW aanvragen voordat uw WW-uitkering stopt

Vanaf 5 weken voordat uw WW-uitkering stopt kunt u een IOW-uitkering aanvragen. Als u met uw DigiD inlogt op Mijn UWV, ziet u de IOW-aanvraag voor u klaarstaan. Na het inloggen heeft u 15 minuten om de aanvraag in te vullen en te versturen. Heeft u meer tijd nodig? Dan kunt u de DigiD-sessie steeds verlengen met 15 minuten. U krijgt automatisch een melding als de 15 minuten bijna om zijn. Het is belangrijk dat u de sessie dan verlengt, anders moet u opnieuw beginnen met invullen van de aanvraag. Wilt u pauzeren tijdens het invullen? Dan kunt u de aanvraag maximaal 15 minuten stil leggen.

IOW aanvragen na uw loongerelateerde uitkering (WGA)

Als u in aanmerking komt voor IOW, dan ontvangt u van ons vanzelf een aanvraagformulier voor een IOW-uitkering. Heeft u geen formulier ontvangen? Neem dan contact met ons op via UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact. Houd uw burgerservicenummer (BSN) dan bij de hand. Wij kunnen u dan sneller helpen.

Misschien ook recht op toeslag

Misschien komt u ook in aanmerking voor een toeslag op uw IOW-uitkering. U leest hier meer informatie over op Toeslag van UWV. U vindt hier ook het formulier om de toeslag aan te vragen. Denkt u dat uw inkomsten onder het sociaal minimum komen? Vraag de toeslag dan zo snel mogelijk aan. Doe dit het liefst tegelijk met de aanvraag voor uw IOW-uitkering.

Na uw IOW-aanvraag

Nadat wij uw IOW-aanvraag hebben ontvangen, beoordelen wij of u recht heeft op een IOW-uitkering. U ontvangt uiterlijk 8 weken na uw aanvraag een brief over deze beoordeling.