Wat als ik met een Wajong-uitkering naar het buitenland ga?

Gaat u in het buitenland wonen en heeft u een Wajong-uitkering? Geef dit altijd aan ons door met het formulier Doorgeven wijzigingen als u een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft. Uw uitkering stopt op de eerste dag van de maand na uw vertrek. Het maakt hierbij niet uit naar welk land u verhuist. 

Gaat u weer in Nederland wonen? Bel hierover met UWV Telefoon Werknemers. Het telefoonnummer vindt u op Service & Contact. U kunt dan misschien uw uitkering weer krijgen. In dat geval hoeft u niet opnieuw een uitkering aan te vragen. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand als u belt. Wij kunnen u dan sneller helpen.

Let op: in een aantal gevallen kunt u uw Wajong-uitkering wel houden als u naar het buitenland verhuist:

  • U heeft een medische behandeling nodig in het buitenland.
  • U heeft een baan gevonden waarmee u zelf geld kunt verdienen.
  • Uw ouders of verzorgers moeten naar het buitenland verhuizen. En u bent voor uw verzorging van hen afhankelijk.

Geldt 1 van deze situaties voor u? Of is er een andere reden waarom u vindt dat u uw Wajong-uitkering in het buitenland moet behouden? Stuur dan, zodra u weet dat u gaat verhuizen, een brief naar:

UWV
Postbus 244
1000 AE Amsterdam

Geef in de brief aan waarom u uw Wajong-uitkering wilt houden als u naar het buitenland verhuist. Wij beoordelen altijd uw individuele situatie. We laten u dan weten of u uw uitkering mee kunt nemen naar het buitenland.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten