Wat is Formulier E301/PD U1?

Wilt u in Nederland of in het buitenland een werkloosheidsuitkering aanvragen en heeft u in het verleden in een ander land gewerkt? Dan heeft u 'Formulier E301/PD U1' nodig. Op dit formulier staat in welke periode u in een EU/EER-land of Zwitserland verzekerd was voor de sociale zekerheid.

Hoe vraag ik Formulier E301/PD U1 aan?

Als u in Nederland verzekerd was, vraagt u het Formulier E301/PD U1 aan bij UWV.
Was u in een ander land van de EU/EER of Zwitserland verzekerd? Dan vraagt u het formulier aan bij de uitkeringsorganisatie in dat land.

Vraagt u het formulier bij UWV aan? Dan heeft u de volgende gegevens nodig:

  • uw burgerservicenummer (BSN);
  • de adresgegevens van uw laatste werkgever.

Ik woon in Nederland

Woont u in Nederland? Dan vraagt u bij UWV een uitkering aan. Om te bepalen of u weer een uitkering krijgt, kijken wij ook naar de periodes die u in het buitenland heeft gewerkt. Hiervoor heeft u ook Formulier E301/PD U1 nodig. Met dit formulier kunnen wij de hoogte en duur van uw uitkering sneller vaststellen. U kunt het formulier aanvragen bij uitkeringsorganisatie van het land waar u werkt. Om de uitkering te krijgen, moet u terugkeren naar Nederland.

Ik woon in het buitenland

Woont u in het buitenland en keert u na uw ontslag niet direct terug? Dan vraagt u in het buitenland uw uitkering aan. De periodes die u in Nederland gewerkt heeft tellen dan mee om te bepalen of u weer een uitkering krijgt. De buitenlandse uitkeringsorganisatie heeft dan ook Formulier E301/PD U1 nodig. Hierop staan de periodes die u in Nederland heeft gewerkt.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten