Brexit

Het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) heeft de Europese Unie (EU) op 31 januari 2020 verlaten. Tot 31 december 2020 was er sprake van een overgangsperiode. Tijdens deze overgangsperiode golden nog de EU-regels en -wetten voor het Verenigd Koninkrijk.

Na 31 december 2020

Vanaf 1 januari 2021 valt het Verenigd Koninkrijk niet meer onder de regels en afspraken voor EU/EER-landen. Dit heeft gevolgen voor Britten die in Nederland (gaan) werken, wonen of studeren. Ontving u voor 1 januari 2021 een uitkering van UWV en woont u in het Verenigd Koninkrijk? Dan verandert er niets, zolang u voldoet aan de overige voorwaarden die horen bij uw uitkering.

Op 24 december 2020 hebben de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk een akkoord bereikt. Daarin staan de afspraken over de regels die vanaf 1 januari 2021 gelden. In het akkoord zijn afspraken gemaakt over tijdelijk werken en verblijven in Nederland.

Afspraken over uitkeringen

Er zijn ook afspraken gemaakt over uw recht op een uitkering als u werkloos, ziek of arbeidsongeschikt bent of wordt. Deze afspraken zijn voor een groot deel hetzelfde als de afspraken die Nederland met de EU-/EER-landen en Zwitserland heeft. Hierover leest u meer op Internationaal.

Meer informatie

Meer informatie over de Brexit, de ontwikkelingen en de voorlopige overeenkomst vindt u op rijksoverheid.nl/onderwerpen/brexit. Meer informatie over het aanvragen van een verblijfsvergunning vindt u op ind.nl/brexit.

Brexit in English

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten