Brexit

Het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) heeft de Europese Unie (EU) op 31 januari 2020 verlaten. Tot 31 december 2020 is er een overgangsperiode. Tijdens deze overgangsperiode gelden nog de EU-regels en -wetten voor het Verenigd Koninkrijk.

Na 31 december 2020

Vanaf 1 januari 2021 valt het Verenigd Koninkrijk niet meer onder de regels en afspraken voor EU/EER-landen. Dit heeft gevolgen voor Britten die in Nederland (gaan) werken. Ontving u voor 1 januari 2021 een uitkering van UWV en woont u in het Verenigd Koninkrijk? Dan verandert er niets, zolang u voldoet aan de overige voorwaarden die horen bij uw uitkering. 

Op 24 december 2020 hebben de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk een akkoord bereikt. Daarin staan de afspraken over de regels die vanaf 1 januari 2021 gelden. Het is nu nog niet bekend wat dit akkoord precies voor u betekent. Bijvoorbeeld als u in het Verenigd Koninkrijk gaat wonen met een UWV-uitkering. Of als u daar gaat wonen en in Nederland heeft gewerkt. Zodra hierover meer bekend is, vullen wij de informatie op onze website aan.

Meer informatie

Meer informatie over de Brexit, de ontwikkelingen en de voorlopige overeenkomst vindt u op rijksoverheid.nl/onderwerpen/brexit. Meer informatie over het aanvragen van een verblijfsvergunning vindt u op ind.nl/brexit.

Brexit in English

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten