Hoe regelt u het aanvullend geboorteverlof?


Wat is het aanvullend geboorteverlof?

Het aanvullend geboorteverlof duurt minimaal 1 week en maximaal 5 weken. U krijgt dan een uitkering van 70% van uw dagloon. Er geldt een maximumdagloon. U neemt het op binnen 6 maanden na de geboorte van uw kind. Hoe u dit doet bespreekt u met uw werkgever. Bijvoorbeeld 5 weken achter elkaar of verspreid over de 6 maanden.

Voor het opnemen van het aanvullend geboorteverlof geldt een aantal voorwaarden.

Zo regelt u het

Geef bij uw werkgever aan dat u aanvullend geboorteverlof wilt opnemen. Uw werkgever vraagt dan het verlof bij ons aan. Hiervoor heeft hij het volgende nodig:

  • de geboortedatum van uw kind;
  • het aantal weken dat u het verlof wilt opnemen (1, 2, 3, 4 of 5 weken);
  • de ingangsdatum van het aanvullend verlof;
  • de bevestiging dat u al het standaard geboorteverlof van 1 keer uw werkweek heeft opgenomen.

Kan of wil uw werkgever de uitkering niet aanvragen? Bel dan met UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact.

De betaling van uw uitkering

Wij betalen de uitkering aan uw werkgever. We kunnen de uitkering ook aan u betalen als uw werkgever hiervoor kiest in de aanvraag.

Wat betekent het voor uw inkomsten?

Tijdens het aanvullend geboorteverlof is uw loon 30% lager. Bij een hoger inkomen kan dit zelfs meer zijn. Het dagloon heeft namelijk een maximum. Soms vult uw werkgever de uitkering aan tot 100%. Dit staat dan in uw cao.

Wordt uw loon tijdens het aanvullend geboorteverlof lager? Dan komt u tijdens het verlof misschien onder het sociaal minimum. U kunt dan geen toeslag van UWV krijgen.

Het opnemen van aanvullend geboorteverlof heeft misschien gevolgen voor de toeslagen die u ontvangt van de Belastingdienst. Meer informatie vindt u op belastingdienst.nl/toeslagen. Of u kunt bellen met de BelastingTelefoon via 0800 - 05 43.

Lees meer over het aanvullend geboorteverlof