Dit verwachten wij van u

 • U weet wat uw plichten zijn.

  Vanaf het moment dat u een aanvraag doet voor een uitkering, heeft u plichten. Voorkom problemen en houd u aan de regels.

 • U geeft uw wijzigingen door.

  U moet de juiste informatie geven over uzelf en uw situatie. Ook moet u alle wijzigingen aan ons doorgeven in uw werk, inkomsten, gezondheid en leefsituatie. Doe dit binnen de verplichte termijn.

 • U komt naar afspraken bij UWV.

  Nodigen wij u uit voor bijvoorbeeld een gesprek met een werkgever, adviseur werk of verzekeringsarts? Of maakt u zelf een afspraak met ons om bijvoorbeeld een workshop te volgen? Dan moet u komen. U kunt een afspraak alleen verzetten met een geldige reden.

 • U zoekt actief naar passend werk.

  Kunt u nu of in de toekomst werken? Dan is uw uitkering bedoeld als tijdelijk inkomen. U gaat zelf op zoek naar werk en accepteert passend werk.

Bekijk ook het overzicht van de plichten die bij uw uitkering en situatie horen. Dan weet u binnen welke termijn u uw wijziging moet doorgeven in uw situatie. Of wat voor u passend werk is. Als u zich aan de regels houdt, krijgt u de uitkering waar u recht op heeft.

Heeft u nog vragen over wat uw plichten zijn en waar u zich aan moet houden? Neem dan contact met ons op.

Als u contact heeft met UWV

Hoewel het voor de meeste mensen vanzelfsprekend is, willen we toch benadrukken: blijf rustig en beleefd. Of u nu belt, een bericht stuurt via internet, of op bezoek bent op een Werkplein. Zo geeft u onze medewerkers de ruimte om hun werk te doen. En kunnen wij u beter helpen.