Met een WW-uitkering naar het buitenland

Ik zoek werk in de EU, EER of Zwitserland met een volledige WW-uitkering

Ik wil terug naar Nederland

Bent u naar het buitenland verhuisd en wilt u weer terug naar Nederland? Afhankelijk van uw nationaliteit zijn er zaken waar u rekening mee moet houden.

Ik heb de Nederlandse nationaliteit

Heeft u de Nederlandse nationaliteit? Of die van een land van de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland? En gaat u binnen 6 maanden na het einde van uw WW-uitkering weer in Nederland wonen? Dan krijgt u WW als u daar nog recht op heeft. U moet zich dan wel opnieuw inschrijven als werkzoekende bij UWV. En u moet opnieuw een WW-uitkering aanvragen.

Gaat u 6 maanden nĂ¡dat uw WW-uitkering stopte, terug naar Nederland? Dan krijgt u geen WW-uitkering meer. U kunt dan pas weer WW krijgen als u in Nederland gewerkt heeft en opnieuw werkloos wordt.

Ik heb een andere nationaliteit

Heeft u geen Nederlandse nationaliteit? En ook niet de nationaliteit van een EU/EER-land of Zwitserland? Maar had u wel een Nederlandse vestigingsvergunning of verblijfsvergunning? Dan heeft uw vertrek naar het buitenland gevolgen voor deze vergunning. U kunt dan het beste contact opnemen met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De IND kan u verder helpen.