Machtigen aanvraag doelgroepverklaring loonkostenvoordeel (LKV)

Met dit formulier kunt u iemand toestemming geven (machtigen) om namens u een doelgroepverklaring LKV aan te vragen.

Het formulier bestaat uit 2 delen:

  • Deel 1 vult u zelf als werknemer in.
  • Deel 2 vult de persoon die namens u de aanvraag doet (gemachtigde) in.

De gemachtigde stuurt het volledige formulier via de post naar ons op. Nadat wij de aanvraag hebben ontvangen, sturen wij deze persoon binnen 2 weken een ontvangstbevestiging. Daarna beoordelen wij uiterlijk binnen 13 weken of u een doelgroepverklaring LKV krijgt. De gemachtigde krijgt hiervan de beslissing.

Valt u onder de doelgroep oudere werknemers (56 jaar en ouder) en krijgt u een uitkering van de gemeente? Dan vraagt u de doelgroepverklaring LKV aan bij uw gemeente. U kunt ons formulier niet gebruiken. In alle andere gevallen vraagt u de doelgroepverklaring LKV wel aan bij ons.

Kabinet wil LKV voor oudere werknemers afschaffen

Het kabinet is van plan om het LKV voor de doelgroep van oudere werknemers (56 jaar of ouder) in stappen af te schaffen. Dat zou het volgende betekenen:

  • Komt deze werknemer op of na 1 januari 2024 in dienst, dan ontvangt de werkgever vanaf 1 januari 2025 een lager bedrag. En vanaf 1 januari 2026 ontvangt de werkgever geen bedrag meer.
  • Start het dienstverband van deze werknemer uiterlijk op 31 december 2023? Dan verandert er niets.

LKV arbeidsgehandicapte werknemer aanvragen

Valt de werknemer ook nog onder de doelgroep arbeidsgehandicapte werknemers en start het dienstverband op of na 1 januari 2024? Vraag dan een doelgroepverklaring arbeidsgehandicapte werknemer aan. Met deze verklaring ontvangt de werkgever misschien het LKV arbeidsgehandicapte werknemer. Dit LKV wordt niet afgeschaft. En de bedragen ervan blijven hetzelfde.

Machtigen aanvraag doelgroepverklaring loonkostenvoordeel (LKV)

Service & contact

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten