Invullen Inkomstenopgave

Met de Inkomstenopgave geeft u aan ons door of u inkomsten heeft gehad. Ook als u geen inkomsten had, geeft u dit aan ons door. Wij betalen uw uitkering nadat wij uw Inkomstenopgave hebben ontvangen.

Het formulier ‘Inkomstenopgave’ staat na afloop van iedere maand voor u klaar op Mijn UWV of in de UWV-app. U kunt de Inkomstenopgave pas zien en invullen als de maand is afgelopen.

U vult de Inkomstenopgave in als 1 van de volgende situaties voor u geldt:

  • U heeft een WW-uitkering.
  • U bent tijdens of na deze WW-uitkering ziek geworden en u krijgt nu een Ziektewet-uitkering.
Invullen Inkomstenopgave

Bekijk de voordelen van uw Inkomstenopgave invullen via de UWV-app

Hoe weet ik of mijn Inkomstenopgave goed is binnengekomen?

Na het invullen van de Inkomstenopgave, ziet u op uw scherm een bevestiging dat de Inkomstenopgave is verstuurd. U krijgt ook nog een ontvangstbevestiging via e-mail.

Wordt u per week of per 4 weken betaald?

Ook dan geeft u uw inkomsten 1 keer per kalendermaand aan ons door met de Inkomstenopgave. Wanneer u welke periode doorgeeft, ziet u in de Tabel Inkomstenopgave bij 4-wekelijkse betaling. Meer informatie hierover leest u op Ik word per 4 weken betaald.

Gaat u weer werken?

Heeft u weer werk gevonden? Blijf dan de eerste twee maanden dat u begint met werken uw Inkomstenopgave invullen. Wij kunnen dan berekenen of u nog recht heeft op uw uitkering of een deel ervan. Meer informatie hierover leest u op Ik heb een nieuwe baan gevonden.

Tip: Als u gewerkt heeft en zeker wilt zijn dat uw Inkomstenopgave goed is, wacht dan tot uw werkgever de inkomsten aan UWV heeft doorgegeven. Deze gegevens worden al op de Inkomstenopgave ingevuld. U hoeft deze alleen nog na te kijken, eventueel aan te passen en daarna te bevestigen.

Heeft u nog vragen?

Veel vragen beantwoorden wij op de pagina Inkomsten doorgeven. U kunt ook bellen naar UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact. Als u belt, houd dan uw burgerservicenummer bij de hand. Wij kunnen u dan sneller helpen.

Log in met uw DigiD

Uw DigiD is persoonlijk en u gebruikt deze om u te legitimeren op internet. Zo weten wij dat we ook echt met u te maken hebben. En uw persoonlijke gegevens zijn beschermd. Lees meer over inloggen met DigiD.

U kunt uw DigiD aanvragen op digid.nl.

Inloggen met een Europees erkend inlogmiddel

Bent u EU-burger en heeft u geen DigiD? Dan kunt u veilig inloggen met een Europees erkend inlogmiddel.

Service & contact

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten