Invullen Inkomstenopgave

Na afloop van iedere maand vult u op Mijn UWV of in de UWV-app het formulier 'Inkomstenopgave' in. Hiermee geeft u aan ons door of u inkomsten heeft gehad. Gebruik dit formulier als 1 van de volgende situaties voor u geldt:

  • U heeft een WW-uitkering.
  • U bent tijdens of na deze WW-uitkering ziek geworden en u krijgt nu een Ziektewet-uitkering.

Ook als u geen inkomsten heeft, moet u dat iedere maand doorgeven met de Inkomstenopgave. Anders kunnen wij uw uitkering niet betalen.

Er zijn een paar dingen waar u op kunt letten: 

Tip 1: Heeft u gewerkt? Wacht met invullen tot uw gegevens bij ons bekend zijn

Wilt u zeker weten dat uw Inkomstenopgave in 1 keer goed is? Wacht dan tot uw werkgever uw inkomsten aan UWV heeft doorgegeven. Die gegevens worden op de Inkomstenopgave ingevuld. U hoeft de ingevulde gegevens alleen nog na te kijken en te bevestigen. Het invullen van uw Inkomstenopgave gaat dan sneller en er is minder kans op fouten. Zo voorkomt u dat u te veel of te weinig uitkering krijgt. Wel kan het tot het eind van de maand duren voordat wij de gegevens van uw werkgever hebben ontvangen.

Tip 2: Betaling per week of per 4 weken?

Ook dan geeft u uw inkomsten 1 keer per kalendermaand aan ons door met de Inkomstenopgave. Wanneer u welke periode doorgeeft, ziet u in de Tabel Inkomstenopgave bij 4-wekelijkse betaling. Of wacht tot uw Inkomstenopgave al is ingevuld door uw werkgever, zoals u bij tip 1 kunt lezen.

Tip 3: Gaat u weer werken?

Heeft u weer werk gevonden? Blijf dan uw Inkomstenopgave invullen in de maand dat u begint met werken en de maand erna. Wij kunnen dan uitrekenen of u nog recht heeft op uw uitkering of een deel ervan. U heeft nog recht op uitkering als u met uw nieuwe werk minder dan 87,5% van het WW-maandloon verdient. Met de rekenhulp berekent u hoe hoog uw WW-uitkering dan ongeveer wordt.

Let op: Uw Inkomstenopgave staat pas voor u klaar als de maand is afgelopen. Eerder kunt u de opgave niet bekijken en invullen.

Invullen Inkomstenopgave

Vul uw Inkomstenopave in via de UWV-app


Wanneer moet ik de Inkomstenopgave versturen?

Meer informatie

Heeft u een vraag over het doorgeven van wijzigingen of inkomsten? Bel dan naar UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact. Als u belt, houd dan uw burgerservicenummer bij de hand. Wij kunnen u dan sneller helpen.

Log in met uw DigiD

Uw DigiD is persoonlijk en u gebruikt deze om u te legitimeren op internet. Zo weten wij dat we ook echt met u te maken hebben. En uw persoonlijke gegevens zijn beschermd. Lees meer over inloggen met DigiD.

U kunt uw DigiD aanvragen op digid.nl.

Inloggen met een Europees erkend inlogmiddel

Bent u EU-burger en heeft u geen DigiD? Dan kunt u veilig inloggen met een Europees erkend inlogmiddel.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten