Invullen Inkomstenopgave

Met het formulier 'Inkomstenopgave' geeft u iedere maand uw inkomsten aan ons door. U gebruikt dit formulier als:

  • u een WW-uitkering heeft of als
  • u tijdens of na deze WW-uitkering ziek bent geworden en u een Ziektewet-uitkering krijgt.

Ook als u geen inkomsten heeft, moet u dat iedere maand doorgeven met de Inkomstenopgave. Anders kunnen wij uw uitkering niet betalen.

Er zijn een paar dingen waar u op kunt letten: 

Tip 1: Heeft u gewerkt? Wacht met invullen tot uw gegevens bij ons bekend zijn

Weet u dat wij de gegevens over uw inkomsten van uw werkgever ontvangen? En dat wij die gegevens dan automatisch invullen op uw Inkomstenopgave? Als u daarop wacht, hoeft u de ingevulde gegevens alleen nog te controleren. Het invullen van uw Inkomstenopgave gaat dan sneller én er is minder kans op fouten. Zo voorkomt u dat u te veel of te weinig uitkering krijgt. En dat wij dit later met uw uitkering moeten verrekenen. Wel kan het tot het eind van de maand duren voordat wij de gegevens van uw werkgever hebben ontvangen. Dit betekent dat u uw uitkering later krijgt. 

Tip 2: Betaling per week of per 4 weken?

Ook dan geeft u uw inkomsten 1 keer per kalendermaand aan ons door met de Inkomstenopgave. Wanneer u welke periode doorgeeft, ziet u in de Tabel Inkomstenopgave bij 4-wekelijkse betaling. Of wacht tot uw Inkomstenopgave al is ingevuld, zoals u bij tip 1 kunt lezen.

Tip 3: Gaat u weer werken?

Heeft u weer werk gevonden? Blijf dan uw Inkomstenopgave invullen in de maand dat u begint met werken én de maand erna. Wij kunnen dan uitrekenen of u nog recht heeft op uw uitkering of een deel ervan. Dat is het geval als u met uw nieuwe werk minder dan 87,5% van het WW-maandloon verdient. Met de Rekenhulp bij Inkomstenopgave berekent u hoe hoog uw WW-uitkering dan ongeveer wordt.

Let op: uw Inkomstenopgave staat pas voor u klaar als de maand is afgelopen. Eerder kunt u de opgave niet bekijken en invullen.

Om dit formulier in te vullen, logt u met uw DigiD in op Mijn UWV.

Invullen Inkomstenopgave

U geeft uw inkomsten steeds binnen een maand na afloop van een kalendermaand door. UWV betaalt uw uitkering, nadat u uw inkomsten (inclusief vakantiegeld) heeft doorgegeven.

Wanneer moet ik het formulier Inkomstenopgave versturen? 

Meer informatie

Heeft u een vraag over het doorgeven van wijzigingen of inkomsten? Bel dan naar UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact. Als u belt, houd dan uw burgerservicenummer bij de hand. Wij kunnen u dan beter van dienst zijn.

Log in met uw DigiD

Uw DigiD is persoonlijk en u gebruikt deze om u te legitimeren op internet. Zo weten wij dat we ook echt met u te maken hebben. En uw persoonlijke gegevens zijn beschermd. Lees meer over inloggen met DigiD.

U kunt uw DigiD aanvragen op digid.nl.

Inloggen met een Europees erkend inlogmiddel

Bent u EU-burger en heeft u geen DigiD? Dan kunt u veilig inloggen met een Europees erkend inlogmiddel.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten