Aanvragen doelgroepverklaring loonkostenvoordeel (LKV)

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer oudere werknemers en/of werknemers met een arbeidsbeperking vanuit een uitkeringssituatie in dienst nemen of houden.

Meer informatie vindt u op Het loonkostenvoordeel.

Kabinet wil LKV voor oudere werknemers afschaffen

Het kabinet is van plan om het LKV voor de doelgroep van oudere werknemers (56 jaar of ouder) in stappen af te schaffen. Dat zou het volgende betekenen:

  • Komt deze werknemer op of na 1 januari 2024 in dienst, dan ontvangt de werkgever vanaf 1 januari 2025 een lager bedrag. En vanaf 1 januari 2026 ontvangt de werkgever geen bedrag meer.
  • Start het dienstverband van deze werknemer uiterlijk op 31 december 2023? Dan verandert er niets.

LKV arbeidsgehandicapte werknemer aanvragen

Valt de werknemer ook nog onder de doelgroep arbeidsgehandicapte werknemers en start het dienstverband op of na 1 januari 2024? Vraag dan een doelgroepverklaring arbeidsgehandicapte werknemer aan. Met deze verklaring ontvangt de werkgever misschien het LKV arbeidsgehandicapte werknemer. Dit LKV wordt niet afgeschaft. En de bedragen ervan blijven hetzelfde.

Let op: als u buiten Nederland in een ander EU/EER-land of Zwitserland een uitkering ontving, kunt u de doelgroepverklaring niet online aanvragen. Bel voor de schriftelijke aanvraag naar UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact.

Met dit formulier vraagt u de doelgroepverklaring LKV bij ons aan:

Aanvragen doelgroepverklaring loonkostenvoordeel (LKV)

Log in met uw DigiD

Uw DigiD is persoonlijk en u gebruikt deze om u te legitimeren op internet. Zo weten wij dat we ook echt met u te maken hebben. En uw persoonlijke gegevens zijn beschermd. Lees meer over inloggen met DigiD.

U kunt uw DigiD aanvragen op digid.nl.

Inloggen met een Europees erkend inlogmiddel

Bent u EU-burger en heeft u geen DigiD? Dan kunt u veilig inloggen met een Europees erkend inlogmiddel.

Service & contact

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten