De startperiode duurt 6 maanden. Tijdens deze startperiode maakt het niet uit hoeveel u als zelfstandige verdient of hoeveel uur u aan uw bedrijf besteedt. U vult daarom het volgende in op de Inkomstenopgave:

  • De gewerkte uren en inkomsten uit uw werkzaamheden als zelfstandige hoeft u niet in te vullen. Deze inkomsten worden ook niet verrekend met uw uitkering. Als u in een maand alleen als zelfstandige heeft gewerkt, vult u op uw Inkomstenopgave in dat u 0 uren heeft gewerkt.
  • Heeft u naast uw werk als zelfstandige ook in loondienst gewerkt, dan moet u die inkomsten wel invullen op de Inkomstenopgave. Deze inkomsten worden wel verrekend met uw uitkering.

Let op: als u naast uw uitkering een toeslag van UWV ontvangt, moet u de inkomsten die u als zelfstandige verdient wel altijd doorgeven.

Houd er rekening mee dat wij uw uitkering pas betalen nadat wij de Inkomstenopgave hebben ontvangen. Stuur de Inkomstenopgave zo snel mogelijk na afloop van de maand op, maar in ieder geval voor het einde van de volgende maand. Uw Inkomstenopgave vult u in via Mijn UWV of de UWV-app.

Als de startperiode is afgelopen, moet u de uren die u als zelfstandige werkt wel aan ons doorgeven met de Inkomstenopgave.

Invullen Inkomstenopgave