Werkte u voordat u werkloos werd in het onderwijs of bij de overheid? En wilt u gebruikmaken van de onderzoeksperiode of startperiode? Volg dan ook eerst de online training Zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering. Daarna hebben wij een advies van uw ex-werkgever nodig, omdat hij verantwoordelijk is voor uw re-integratie. 

  • Wilt u gebruikmaken van de onderzoeksperiode? Dan hebben wij van uw ex-werkgever een positief advies nodig over het onderzoeken van de mogelijkheden voor een eigen bedrijf.
  • Wilt u gebruikmaken van de startperiode? Dan hebben wij van uw ex-werkgever een positief advies nodig over het starten van een eigen bedrijf. Dit advies moet gebaseerd zijn op het ondernemingsplan. De ex-werkgever moet ook dit ondernemingsplan meesturen.

Uw ex-werkgever kan deze documenten sturen naar UWV Overheid en Onderwijs. U hoeft zelf dus geen documenten op te sturen. We beslissen binnen 2 weken of u gebruik mag maken van de onderzoeks- of startperiode. Daar sturen wij u en uw ex-werkgever een brief over.

Meer informatie over de onderzoeksperiode en startperiode leest u hierboven bij ‘Voorbereiden en onderzoeken’ en ‘Mogelijkheden om bedrijf te starten vanuit WW’.