Werk vinden en behouden

Een werkplan opstellen met de arbeidsdeskundige of adviseur werk

Ben ik verplicht om mee te werken aan mijn re-integratie?

U bent verplicht om naar een gesprek met de arbeidsdeskundige of de adviseur werk te komen. En u moet meewerken aan het opstellen van uw werkplan. Met de arbeidsdeskundige of de adviseur werk bepaalt u samen wat er in uw werkplan komt te staan. Samen met UWV houdt u zich aan de afspraken die erin staan. Staat er bijvoorbeeld in welke sollicitatie- of re-integratieactiviteiten u gaat doen? Dan moet u zich hieraan houden.

Wat als ik geen begeleiding van UWV wil bij mijn re-integratie?

Wij bieden u mogelijkheden om u te ondersteunen bij uw re-integratie. Wilt u deze ondersteuning niet? Dan kunt u dit aangeven tijdens het gesprek met uw arbeidsdeskundige of adviseur werk. Wij nemen dit dan op in uw werkplan. U bent volgens de wet wel verplicht om mee te werken aan uw re-integratie. Als u geen hulp wilt van UWV, kunt u zelfstandig werken aan uw re-integratie. Wij nemen elk jaar contact met u op om te bespreken hoe het met u gaat. U bent verplicht om naar een gesprek met uw arbeidsdeskundige of adviseur werk te komen. Meldt u zich niet af en bent u zonder goede reden niet naar het gesprek gekomen? Dan betalen wij u tijdelijk geen uitkering.

U kunt ook altijd zelf contact opnemen met uw arbeidsdeskundige of adviseur als u alsnog hulp wilt bij uw re-integratie.