Wat is een Indicatie banenafspraak?

Een Indicatie banenafspraak is een verklaring die u krijgt als u door een ziekte of handicap niet het minimumloon kunt verdienen. U kunt deze krijgen als de gemeente u naar werk begeleidt of heeft begeleid. Of als u het voortgezet speciaal onderwijs (vso), praktijkonderwijs (pro) of de entree-opleiding in het mbo volgt of volgde.

Kabinet en werkgevers hebben afgesproken dat ze banen gaan creƫren voor mensen met een ziekte of handicap. Werkgevers moeten tot 2026 in totaal 100.000 banen realiseren voor mensen met een ziekte of handicap. De overheid doet dit voor 25.000 mensen met een ziekte of handicap. Deze afspraak heet de banenafspraak. Heeft u een Indicatie banenafspraak? Dan valt u onder de doelgroep van de banenafspraak. Wij nemen u dan op in het doelgroepregister. U heeft dan meer kans op werk. Want het is voor werkgevers financieel aantrekkelijk om iemand uit het doelgroepregister in dienst te nemen of te houden. Heeft u ondersteuning nodig bij het vinden of houden van werk? Neem dan contact op met uw gemeente.

Wilt u weten of u misschien een Indicatie banenafspraak of een andere vorm van ondersteuning kunt krijgen? Kies dan uw situatie op de onderstaande advieswijzer.

Bekijken advieswijzer ondersteuning