Wat is een Advies indicatie beschut werk?

Bij een Advies indicatie beschut werk onderzoekt UWV welke mogelijkheden u heeft om te werken. En welke aanpassingen en/of begeleiding u daarvoor nodig heeft. Ontvangt u een uitkering van UWV? Of wordt of werd u door de gemeente begeleid naar werk? En blijkt uit het onderzoek dat u ondersteuning nodig heeft die een gewone werkgever niet kan bieden? Dan geven wij een positief Advies indicatie beschut werk. Met een positief advies, adviseert UWV dat u alleen in een beschutte werkomgeving kunt werken. Dit is een omgeving waar u meer begeleiding en/of aanpassingen op de werkplek kunt krijgen, dan een gewone werkgever kan bieden. Bijvoorbeeld bij een sociale werkplaats.

Het Advies indicatie beschut werk is een advies van UWV. U kunt met dit advies naar uw gemeente gaan. De gemeente beslist vervolgens of zij u een beschutte werkplek geven.

Wilt u weten of u misschien een positief Advies indicatie beschut werk of een andere vorm van ondersteuning kunt krijgen? Kies dan uw situatie op de onderstaande advieswijzer.

Bekijken advieswijzer ondersteuning